ACTUALITATE 22 noiembrie 2019

Mai puțin cu 1.700 de tone de sare pentru deszăpezire

de Iulia Drăghici - Taraș | 891 vizualizări

Din cauza vremii, programul pregătirii a fost decalat cu o lună 

Drumurile naționale din județul Covasna vor fi deszăpezite iarna aceasta cu ajutorul a 47 de utilaje, dintre care 32 de autoutilitare cu lamă și răspânditor. Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov informează și că în cele 6 districte și puncte de sprijin de la noi vor ajunge 11.000 de tone de sare, mai puțin cu 1.700 de tone față de anul trecut.  

În prezent, pe stoc sunt 5.000 de tone de sare depozitate, astfel că venirea iernii nu ar trebui să îi ia prin surprindere pe drumari. 

La nivel de DRDP Brașov este contractată o cantitate de peste de 87.000 de tone de sare, care poate fi crescută sau scăzută în funcție de condițiile meteo. De asemenea, pentru toate cele cinci județe (Brașov, Harghita, Sibiu, Mureș și Covasna) există și un stoc de aproximativ 13.000 de tone de nisip, 81 de tone de clorură de calciu și 52 de tone de produs ecologic, informează DRDP. 

Programul de deszăpezire prevede ca utilajele să intre în baze în data de 20 octombrie, în cazul districtelor din zona montană și pe 1 noiembrie în restul punctelor. Anul acesta însă acest program a fost decalat cu aproximativ o lună din cauza temperaturilor deosebit de ridicate și astfel au fost evitate cheltuielile cu staționarea utilajelor. Până acum intervențiile au fost asigurate cu utilajele proprii”, arată DRDP Brașov, printr-un comunicat de presă.

La nivelul DRDP Brașov se va acționa în total cu 386 de utilaje, din care 88 proprii. Utilaje cu lamă și răspânditor vor fi în număr de 272.

Anul trecut, pentru județul Covasna au fost pregătite 12.700 de tone de sare pentru deszăpezirea drumurilor naționale și 45 de utilaje, din care 24 de autoutilitare cu lamă și răspânditor. 

La nivel regional însă, anul trecut s-a acționat cu 355 de utilaje din care 68 proprii, iar utilaje cu lamă și răspânditor au fost aproximativ 210.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.