ACTUALITATE 28 octombrie 2022

Mai multe locuri de veci la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 811 vizualizări

Planul autorităților din Sfântu Gheorghe de a extinde Cimitirul Comun merge înainte. Consiliul Local Sfântu Gheorghe a adoptat în ședința de joi, 27 octombrie, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) care reglementează felul în care se va întâmpla acest lucru. 

Hotărârea privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Extindere Cimitir”, adoptată joi de aleșii locali, arată că „este necesară această intervenție pentru asigurarea necesarului de locuri de veci și amenajarea unui columbarium (n.red. structură unde se pot așeza urnele funerare, care conțin cenușa decedaților incinerați), tot mai solicitat ca și procedură, precum și construirea unei case mortuare pentru zona extinsă. Suprafața de teren care face obiectul Planului Urbanistic Zonal se află în proprietatea privată a Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe și persoanelor fizice și are o suprafață totală de 31.133 mp”. 

Prin acest Plan Urbanistic Zonal, o suprafață de 4,43 de hectare, din care 0,72 este încă în proprietate privată, restul este în proprietatea municipiului Sfântu Gheorghe, primește destinația de cimitir, asigurând funcțiunile necesare acestui cimitir în completarea celui vechi. Accesul se va face printr-o stradă care pornește din Aleea Căminului din cartierul Ciucului. O să aibă o parcare și toate funcțiunile necesare unui cimitir comun”, a explicat, în luarea de cuvânt din ședință, viceprimarul Tóth-Birtan Csaba. 

Demersurile pentru extinderea cimitirului au început cu ani în urmă. În 2021, în luna august, Consiliul Local Sfântu Gheorghe aproba avizul de oportunitate pentru întocmirea Planului Urbanistic Zonal „Extindere cimitir”. 

Viceprimarul a spus atunci că rămâne valabilă și intenția anunțată în trecut, de a prelungi o parte din cimitir și spre fostul poligon, însă numai dacă acesta va intra în administrarea autorităților locale. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.