ACTUALITATE 23 iunie 2021

Mai multe centre de vaccinare anti-COVID-19 din judeţ îşi reduc programul de lucru

de Agerpres | 630 vizualizări

Mai multe centre de vaccinare anti-COVID-19 din judeţul Covasna, în care se înregistrează o scădere a numărului persoanelor dornice să se vaccineze, îşi vor restrânge activitatea, a anunţat, marţi, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică.

Potrivit directorului instituţiei, Agoston Laszlo, este vorba despre centrele de vaccinare din localităţile Baraolt, Târgu Secuiesc, Covasna şi Brădet - Întorsura Buzăului, care vor lucra cu program redus de 6 ore pe zi.

Agoston Laszlo a menţionat că măsura se va aplica, cel mai probabil, începând din această săptămână, dar a subliniat că reducerea programului de lucru nu va afecta persoanele care doresc să se vaccineze.

„Toate centrele de vaccinare din judeţ rămân deschise, deci nu se va închide niciunul, dar, cu excepţia celor din municipiul Sfântu Gheorghe, vor funcţiona câte 6 ore pe zi în loc de 12 (...) Probabil chiar din această săptămână vor funcţiona cu program restrâns, după ce vom opera actualizarea programului în sistemul naţional de programare a vaccinărilor”, a declarat, pentru AGERPRES, Agoston Laszlo.

Acesta a confirmat faptul că în ultima perioadă se înregistrează o scădere a interesului populaţiei pentru vaccinarea anti-COVID-19, în condiţiile în care incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus a scăzut considerabil, situându-se la 0,1/1.000 de locuitori la nivelul judeţului.

Doar într-o singură localitate, şi anume Micfalău, incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori, în timp ce în opt localităţi se situează între 0,26 şi 0,9 la mie, iar în celelalte 36 de localităţi nu se înregistrează niciun caz pozitiv.

Potrivit Prefecturii Covasna, de la începutul pandemiei în judeţ s-au raportat 8.555 cazuri de COVID-19, iar, până luni, în centrele de vaccinare din judeţ fuseseră administrate 69.567 de doze, dintre care 30.694 în rapel.

De asemenea, în cabinetele medicilor de familie au fost administrate 2.424 de vaccinuri care nu necesită rapel.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.