ACTUALITATE 12 februarie 2019

Mai multe accidente, dar mai puțini morți

de Iulia Drăghici - Taraș | 473 vizualizări

Polițiștii au aplicat peste 5.000 de amenzi pentru nerespectarea regimului de viteză

Viteza neadaptată la condițiile de drum, abaterile pietonilor și conducerea sub influența alcoolului au fost în 2018 principalele cauze ale accidentelor petrecute pe drumurile din județul Covasna, potrivit bilanțului IPJ Covasna. În același timp, cu toate că numărul accidentelor a crescut, statistica arată că s-au înregistrat mai puțini morți.

În 2018 pe raza județului au avut loc cu 18 accidente mai multe decât în anul precedent, însă numărul persoanelor decedate a fost mai mic cu 18%, arată bilanțul IPJ Covasna, prezentat vineri de șefii instituției, într-o conferință de presă.

Principalele cauze generatoare de accidente au fost viteza neadaptată condițiilor de drum (23,4%), abaterile pietonilor (13,2)% și conducerea sub influența alcoolului (12,2%).

Polițiștii au desfășurat anul trecut peste 1.100 de acțiuni pentru menținerea siguranței circulației pe drumurile publice. Aceștia au constatat aproape 200 de infracțiuni la regimul rutier și aproape 11.500 de abateri contravenționale pentru care au aplicat sancțiuni.

Cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză – peste 5.000, dar au fost aplicate și pentru abateri săvârșite de pietoni (619 sancțiuni) sau bicicliști (328 de sancțiuni). Tot pentru abateri la regimul rutier au fost reținute 853 de permise de conducere și 368 de certificate de înmatriculare.

Acțiunile polițiștilor pentru menținerea siguranței traficului rutier vor fi continuate și în anul 2019, spun aceștia, cu accent pe activitățile preventive și mai ales a celor de educație rutieră desfășurate în școli.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.