ACTUALITATE 10 mai 2016

Magazinele care acceptă plata cu cardul, obligate să elibereze avansuri de maximum 200 lei

de Mediafax | 541 vizualizări

Deputaţii au adoptat, marţi, o lege care prevede obligaţia magazinelor cu cifră de afaceri de 10.000 de euro care acceptă plata cu carduri de debit sau credit să elibereze avansuri în numerar de maximum 200 de lei, tranzacţia fiind asimiliată retragerii de bani din bancomat.

Furnizorii de servicii de utilitate publică şi instituţiile publice au obligaţia de a avea POS-uri, potrivit proiectului de lege pentru completarea OUG nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată.

"Operatorii economici furnizori de servicii de utilitate publică, precum şi instituţiile publice, inclusiv cele care încasează impozite, taxe, amenzi, dobânzi, penalităţi de întârziere, penalităţi şi alte obligaţii de plată sunt obligaţi să accepte încasări şi prin intermediul cardurilor de debit şi al cardurilor de credit”, potrivit sursei citate.

Totodată, cifra de afaceri pentru firmele care desfăşoară comerţ cu amănuntul şi care vor fi obligate să accepte plata prin card scade de la 100.000 la 10.000 de euro.

Abaterile de la prevederile legii se sancţionează cu amenzi de la 5.000 la 50.000 de lei.

Camera Deputaţilor este for decizional, legea urmând să fie transmisă la promulgare.

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.