ACTUALITATE 1 aprilie 2022

Magazia de lemne a Școlii Primare din Valea Dobârlăului a ars aproape în totalitate

de Iulia Drăghici - Taraș | 1045 vizualizări

Magazia de lemne a Școlii Primare din Valea Dobârlăului a ars aproape în totalitate, după ce în noaptea de miercuri spre joi a izbucnit un incendiu. Pagubele nu sunt însemnate, a spus, pentru Observatorul de Covasna, primarul Bogdan Barbu, care a precizat și că deocamdată nu se știe cum a luat foc magazia, având în vedere că nu este branșată la nici o sursă de electricitate. 

Potrivit pompierilor, în urma incendiului a ars 90% din magazie, pe o suprafață de 20 de metri pătrați. În ceea ce privește cauza care a dus la producerea acestui incident, ISU Covasna vorbește despre folosirea intenționată sau din culpă a unor surse care ar fi putut genera evenimentul. 

În jurul orei 01.00, două autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au plecat la un incendiu produs la o magazie de lemne a Școlii Primare din localitatea Valea Dobârlăului.

În urma incendiului au ars magazia de lemne în proporție de circa 90%, pe o suprafață de 20 de mp, precum și o parte din lemnele de foc și brichetele de rumeguș depozitate în interior.

Pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza folosirii intenționate sau din culpă a condițiilor pentru a genera evenimentul”, a informat ISU Covasna. 

Primarul din Dobârlău a spus și că nu a existat riscul ca focul să se extindă la clădirea școlii, pentru că magazia este situată la o distanță considerabilă și că activitatea de învățământ nu a fost afectată. Nici pagubele nu sunt foarte mari, ci doar vreo trei sau patru metri steri de lemn de foc, având în vedere că sezonul rece este pe final, a mai spus Bogdan Barbu.  

Cel mai probabil se va derula o anchetă pentru a se stabili cum și de la ce a pornit acest incendiu. 

Sursa foto: arhivă/ilustrativ

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.