ACTUALITATE 30 mai 2018

Macheta de bronz a centrului orașului Sfântu Gheorghe va fi dezvelită în 2018

de Covasna Media | 695 vizualizări

Proiectul „Orașul Palpabil” al Clubului Rotary îi va ajuta pe nevăzători să își imagineze Parcul central

Clubul Rotary din Sfântu Gheorghe plănuiește să inaugureze în cursul anului 2018 macheta de bronz a centrului municipiului Sfântu Gheorghe, proiect anunțat în urmă cu doi ani de arhitectul Németh Csaba. Orașul Palpabil, reprezentarea de 120 de metri pe 120 de metri  a zonei centrale a reședinței de județ, va putea fi utilizat atât de turiști, dar mai ales de persoanele nevăzătoare, care astfel vor putea simți cum arată acest oraș.  

„Orașul Palpabil este o machetă a centrului pietonal și care se întinde până la Biserica Unitariană. Această machetă de 120 de metri pe 120 de metri este în stadiu de finalizare, deci trebuie turnată în bronz. Am avut foarte mulți parteneri, respectiv foarte mulți colegi rotarieni ne-au ajutat la realizarea acestui proiect, al cărui inițiator a fost arhitectul Németh Csaba. Urmează să se facă acel soclu unde se va amplasa și sper să legăm inaugurarea sau predarea acestei machete cu un eveniment. Se numește Orașul Palpabil pentru că și nevăzătorii vor putea atinge și vor putea simți cum arată centrul orașului”, a declarat marți, într-o conferință de presă, președintele Clubului Rotary pe anul 2017-2018, Mild Zoltán.

Potrivit reprezentanților Clubului Rotary din Sfântu Gheorghe, în curând se va lansa și un apel pentru persoanele care sunt dispuse chiar să doneze bucăți de bronz, devenind astfel implicați direct în realizarea machetei.

Bilanțul anului care se încheie

Anul Rotary 2017 – 2018, care a început în iunie anul trecut și se încheie în iunie anul acesta, a fost unul bogat în proiecte și realizări, spun coordonatorii Rotary.  

Printre proiectele realizate în perioada menționată se remarcă  Balul Rotary, cu donații care au mers către elevii merituoși din localitate sau acțiunea dintre Crăciun și Anul Nou, realizată în parteneriat cu două fundații, prin care s-au donat peste 800 de pachete cu alimente de bază nevoiașilor din tot județul. De asemenea, tot în 2017 – 2018, Clubul Rotary Sfântu Gheorghe a sponsorizat echipa grupului de alergare Gáll Lajos, care a participat la un maraton în Ungaria, unde a luat locul 1.

Președintele din 2017-2018 al Clubului Rotary din Sfântu Gheorghe, Mild Zoltán va preda ștafeta președinției pe anul 2018 – 2019 omului de media, Grubisics Levente.

„După cum știți, la Rotary președintele se schimbă în fiecare an și Levente se pregătește să preia mandatul de președinte. Dorim ca toate acele proiecte și acțiuni care au fost benefice să aibă continuitate și să venim cu noi proiecte”, a explicat acesta.

În prezent, Clubul Rotary Sfântu Gheorghe are 25 de membri, dintre care și 3 de onoare (Szilágyi Zsolt, Berencsi Attila și Farkas Bertalan).

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.