Luni va fi „O noapte furtunoasă”
Acum mai bine de 137 de ani, mai precis în 18 ianuarie 1879, piesa de teatru „ O noapte furtunoasă ”, scrisă de I.L. Caragiale, avea premiera absolută la Teatrul Naţional din Bucureşti. Luni, 23 mai, Sfântu Gheorghe găzduieşte o nouă versiune a spectacolului, în regia lui Gelu Colceag, unul dintre cei mai buni regizori de comedie din România. Evenimentul, organizat de Asociaţia de Tineret „Ecou”, va avea loc de la ora 19 în Sala Mare a Teatrului „Tamási Áron”.
„Le recomand tuturor celor care iubesc teatrul de calitate, comedia clasică, actorii de marcă de la Bucureşti, să nu rateze o asemenea întâlnire eveniment”, ne-a declarat organizatorul evenimentului, coordonatorul de programe al Asociaţiei de Tineret „Ecou”, Mădălin Guruianu, care a mai precizat: „Am văzut în primăvară spectacolul la Bucureşti, la invitaţia actriţei Daniela Nane, şi am ştiut din primul moment că trebuie adus la Sfântu Gheorghe. Mă bucur că am reuşit să continuăm colaborarea începută în decembrie anul trecut, când Daniela Nane, însoţită de pianista Ioana Maria Lupaşcu, a susţinut un recital emoţionant la Sala Albastră a Bibliotecii Judeţene. Sunt convins că va fi o bucurie pentru publicul din comunitatea noastră!”
Din distribuţie fac parte actori cunoscuţi, precum Daniela Nane, Maria Teslaru, Doru Ana, Tomi Cristin, Vlad Corbeanu, Vlad Logigan şi Andrei Mateiu.
Actriţa Daniela Nane scrie despre acest spectacol pe pagina sa de Facebook: „Copilul tău a citit „ O noapte furtunoasă ”? Vreţi să petreceţi împreună o seară extrem de amuzantă? Vino să vezi o montare culturală, care respectă textul şi spiritul lui Caragiale şi la care veţi râde încontinuu”.
După premiera din 2014 a spectacolului, Ziarul Metropolis scria: „Versiunea lui Gelu Colceag nu se îndepărtează de textul lui Caragiale, deși este una modernă, din multe puncte de vedere: ştergerea graniţei dintre personajele secundare şi cele principale, decorul minimalist adaptat sălii sau «accesoriile» unora dintre personaje. Unul dintre elementele originale este deschiderea spectacolului cu monologul lui Spiridon. Astfel, totul porneşte de la nedumeririle sale şi devine, într-un fel, povestea lui”.
Biletul la spectacol, în valoare de 30 de lei, se poate achiziţiona de la Biroul de Evenimente Culturale sau de la voluntarii organizaţiei „Ecou”.
Tombolă Observatorul: cinci abonaţi norocoşi vor câştiga câte o invitaţie dublă
Observatorul de Covasna, în parteneriat cu Asociaţia „Ecou”, organizează o tombolă, adresată doar abonaţilor ziarului, în care punem la bătaie cinci invitaţii duble. Câştigătorii vor fi aleşi vineri prin tragere la sorţi. Numele câştigătorilor şi modalitatea de a intra în posesia biletelor vor fi anunţate atât pe pagina de Facebook a ziarului, cât şi telefonic.