ACTUALITATE 11 iulie 2022

Luna ajunge în Parcul central din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1530 vizualizări

Instalația Lights On – Museum of the Moon va putea fi admirată în perioada 22-31 iulie deasupra lacului din parc

După ce anul trecut zeci de mii de oameni au putut vedea Pământul „plutind” deasupra lacului din Parcul Central, anul acesta Primăria oraşului şi Lights On aduc Luna la Sfântu Gheorghe.

Instalaţia Museum of the Moon, a aceluiaşi Luke Jerram, va fi amplasată în aceeaşi locaţie, care anul trecut s-a dovedit una ideală.

Museum of the Moon are un diametru de șapte metri şi prezintă imagini detaliate de la NASA ale suprafeței lunare. La o scară aproximativă de 1:500.000, fiecare centimetru al sferei cu iluminare internă reprezintă 5 km din suprafața reală a Lunii.

Luna va străluci dintr-o oază de verdeață, întrucât va fi expusă în Parcul central din Sfântu Gheorghe. Astfel, din mijlocul naturii, dintr-un cadru de poveste, vizitatorii se vor putea (re)conecta, într-un mod special, cu Universul.

Până acum, instalația de lumină a ajuns în locuri spectaculoase din lume și a creat magie în biserici, muzee, parcuri sau chiar clădiri de birouri. Ea aduce mai aproape de noi un simbol puternic, Luna fiind dintotdeauna o sursă de inspirație pentru întreaga omenire și elementul care creează legături indestructibile.

În cazul condițiilor meteo nefavorabile de vânt sau ploaie, instalația „Museum of the Moon” va fi demontată temporar, dar de îndată ce vremea permite, ea va fi montată la loc pentru a ne bucura împreună de expoziție.

Sursa: comunicat de presă Primăria Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.