ACTUALITATE 9 noiembrie 2021

Lumină nouă peste Barcani: comuna vrea să-și modernizeze iluminatul public

de Iulia Drăghici - Taraș | 1111 vizualizări

Comuna Barcani va participa la Programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public, cu proiectul care prevede modernizarea iluminatului public în localitățile aparținătoare. Consilierii locali și-au dat acordul, în cea mai recentă ședință, cea din 4 noiembrie, ca autoritatea locală să înainteze demersurile. 

Procesul este unul care necesită timp, mai spun autoritățile, mai ales că deocamdată se încearcă obținerea finanțării. 

Dorim să depunem un proiect pentru iluminatul public. Am făcut un DALI. Dorim să schimbăm aproximativ 350 de lămpi în comună și acolo unde nu sunt, vrem să ne extindem. Toate LED. Ne-ar aduce și beneficii privind consumul. (...) Vor fi 350 de lămpi pe care o să le împărțim în funcție de necesități. Unde sunt mai multe pe tub, acolo o să schimbăm, unde e un stâlp da, unul nu, o să punem. Încercăm să acoperim toată zona. E un proiect în valoare de 1.079.000 de lei cu TVA. Cam asta ar fi investiția. Co-finanțarea noastră va fi de 15%. (...) E o posibilitate de finanțare și ne-am gândit să încercăm. Am găsit o firmă care ne ia doar 500 de lei, dar dacă o să câștigăm proiectul atunci o să plătim undeva la 20.000 de lei pentru toată activitatea. Dar deocamdată ne costă doar 500 de lei și am spus că suntem de acord să încercăm”, a declarat în cadrul ședinței de Consiliu Local, primarul Nicolae Pastor. 

Proiectul a fost adoptat cu unanimitate de voturi. Pe lângă participarea la Programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public, consilierii locali au aprobat și indicatorii tehnico-economici ai proiectului „Modernizare Sistem Iluminat Public în Comuna Barcani”. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.