ACTUALITATE 29 mai 2016

Lumea Basmelor de Ziua Copilului la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 391 vizualizări

Autoritățile locale din Sfântu Gheorghe anunță organizarea unui eveniment special, dedicat celor mici cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului. De 1 Iunie, Piața Centrală a orașului va fi transformată într-un Imperiu al Basmelor.

„Miercuri, 1 iunie, de la ora 11.00 până la ora 20.00 copiii sunt așteptați în piața centrală cu activități meșteșugărești, povestiri, spectacole de și pentru copii, și multe alte jocuri interesante. Cei curajoși pot să învingă dragonul care se trezește din oră în oră, ajutorul necesar pentru a intra în joc se găsește în casa zânelor, iar la sfârșitul traseului, la ora 7 fix, copiii vor fi decorați de către rege”, anunţă un comunicat de presă.

În timpul zilei, între orele 11.00 și 20.00, în noua Piață Centrală a Municipiului Sfântu Gheorghe, orice micuț și tânăr poate să pună mâna pe comori: în traista de imperiu vor putea strânge puncte, vor avea șansa să aleagă dintre produsele din târgul copiilor amenajat pe aleea din fața teatrului, și nu în ultimul rând, se vor distra de minune! În piață, însă, îi paște un mare pericol, pentru că trebuie să învingă dragonul care se trezește din oră în oră!

Pentru asta merită să participi și în operațiunile de salvare a imperiului basmelor. De la organizatori am aflat și că la sfârșitul zilei, la 7 fix, cei curajoși și descurcăreți vor fi decorați de către rege.

Cu ajutorul unei hărți, strânge comorile în traistă. Harta și traista le vei găsi în casa zânelor.

În Piața Centrală, pentru a putea intra în ton, vom putea urmări fanfara lui Rétyi Kováts András, iar apoi, între orele 11.00 și 15.00, va urma spectacolul copiilor de grădiniță și școala generală, și de la 12.00 copiii sunt invitați la spectacolul educațional „Câteva povești în jurul lumii” în Sala Arta a Teatrului Andrei Mureșanu. În jur de 20 organizații se pregătesc cu activități pentru copii în cadrul târgului: de la povestiri la confecționarea de zâne ajutătoare, până la adunarea de cuvinte magice, construirea Turnului Infinit, cucerirea de castele din carton, imperiul Lego și multe alte jocuri și activități distractive.

Petrecerea de seară va începe de la ora 18.00 cu Hána Laci și tobele, iar de la ora 19.00 va avea loc o casă de dansuri cu ansamblul de dans „Folker”.

Aleea din fața teatrului este locația târgului de copii. Dimineața de la ora 11 până seara la ora 20.00, nu mai puțin de 40 tarabe îi așteaptă pe copii cu tot felul de bunătăți și activități.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.