ACTUALITATE 2 iulie 2014

Lucrările premiate în cadrul concursului internaţional 'TransNatura', expuse în parcul din Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 132 vizualizări

Lucrările premiate în cadrul primei ediţii a concursului internaţional 'TransNatura', la care au participat 70 de fotografi profesionişti şi amatori din 13 ţări, vor fi expuse vineri în parcul central din municipiul Sfântu Gheorghe.

Directorul executiv al asociaţiei 'Vadon', Demeter János, principalul organizator al evenimentului, a declarat că publicul va putea vedea cele mai bune 30 de fotografii selectate din 440 înscrise la cele două categorii – peisaje şi animale sălbatice. Vernisajul va fi urmat de festivitatea de premiere şi un concert de muzică meditativă susţinut de Kövi Szabolcs şi o videoproiecţie de imagini surprinse în natură.

Demeter János nu a dezvăluit numele câştigătorilor, dar a precizat că au fost nominalizaţi atât fotografi din ţară, cât şi din străinătate.

Potrivit acestuia, de anul viitor, în cadrul concursului va fi introdusă şi o secţiune cu fotografii din Transilvania, cu scopul de a promova mirificele peisaje ale zonei şi a face o publicitate pozitivă regiunii.

Consider că e un câştig enorm dacă reuşim să intrăm în lumea profesionistă a fotografiei, care e o industrie aparte. Prima ediţie a concursului s-a bucurat de o participare peste aşteptările noastre, 70 de fotografi ne-au trimis 440 de lucrări din întreaga lume. (...) Fotografia despre viaţa sălbatică a animalelor este un domeniu absolut fascinant şi foarte la modă în toată lumea. E o artă extraordinară şi pretenţioasă şi din punctul de vedere al aparaturii şi al celor care realizează fotografiile şi care sunt puşi de multe ori în situaţii diverse şi dificile”, a spus Demeter János.

Lucrările au fost evaluate de un juriu internaţional care va acorda şapte premii, respectiv câte trei la fiecare categorie, în valoare de 150, 250 şi 500 de euro, plus trofeul 'TransNatura', în valoare de 1.000 de euro. De asemenea, va fi acordat un premiu de popularitate de 300 de euro pentru cea mai votată fotografie de către public.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.