ACTUALITATE 21 august 2018

Lucrările pe DN11C, Bixad – Balvanyos, au început

de Iulia Drăghici - Taraș | 1942 vizualizări

Lucrările de reabilitare a drumului național 11C, dintre Bixad și Balvanyos au fost demarate luni, 20 august, potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov.

Reabilitarea a început cu frezarea drumului și va continua prin așternerea unui covor asfaltic nou, pe aproximativ 4 kilometri de la intrarea dinspre Bixad.

„Drumul este într-adevăr destul de prost, dar din păcate așa l-am preluat în urmă cu 5 ani. De atunci am tot îmbunătățit condițiile de trafic, însă este un drum foarte dificil. În primul rând avem mai multe tipuri de drum: asfalt pe bază de pământ, piatră cubică și beton, toate în stare avansată de degradare. Și mai e și un pod rupt care trebuie reconstruit”, a transmis purtătorul de cuvânt al DRDP Brașov, Robert Elekes.

Lucrările erau programate să înceapă încă dinaintea vacanței de 15 august, dar au fost amânate o săptămână. Reabilitarea drumului va dura aproximativ 2 săptămâni.

„S-a îmbolnăvit mecanicul de pe mașina de frezare, deci săptămâna asta cu siguranță nu începem, dar lucrări premergătoare au fost începute și de luni începe o frezare și o asfaltare pe o distanță de cel puțin 4 kilometri în continuare, de la ieșirea de la Bixad, în tot ceea ce înseamnă asfalt, sau rămășițe de asfalt, că e ca după război. În rest, au decolmatat toate șanțurile care duc spre vârf și după ce ajunge la vârf la hotel, după aceea sunt incluse câteva lucrări mai mari în ceea ce înseamnă surpările de teren și alunecările de teren. Trebuia să înceapă de ieri (lucrarea - n.red.), dar va începe săptămâna viitoare. Și dacă vremea ne va ține, și ne va ține, va dura vreo 2 săptămâni până reabilitează această porțiune. (...) Balvanyos este și acum foarte căutat. (...) Este și acum plin, plin, plin. Asta nu înseamnă că nu vin și acum oamenii, dar înseamnă că vor putea să vină pe un drum decent făcut”, a declarat săptămâna trecută, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Lucrările sunt realizate de Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov în regie proprie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.