ACTUALITATE 20 iunie 2016

Lucrările la sistemul de apă şi canalizare, finalizate în Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 889 vizualizări

Operatorul regional al judeţului Covasna, Gospodărie Comunală S.A., a continuat seria de inaugurare a proiectelor incluse în proiectul european de „Extindere şi modernizare a sistemelor de de apă şi apă uzată din judeţul Covasna”. Vineri, 17 iunie, la sediul instituţiei din Sfântu Gheorghe s-a realizat recepţia lucrărilor pentru contractul care a vizat „Reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canal, rezervor de înmagazinare apă potabilă, staţie de pompare ape uzate şi conducte de refulare în aglomerarea Sfântu Gheorghe”.

Proiectul s-a desfăşurat, potrivit autorităţilor, pe 60 de străzi din Sfântu Gheorghe, iar valoarea totală a investiţiilor realizate a fost de circa 20 de milioane de lei.

„Am reuşit să reabilităm 23 de kilometri de conductă de apă, am mai asigurat şi o extindere a reţelei de apă potabilă cu încă 5,3 kilometri, ceea ce înseamnă că împreună cu conductele de aducţiune, realizate în alt contract, am reuşit să reabilităm practic 20% din totalul de reţea de apă potabilă din oraşul Sfântu Gheorghe, reţea care are în total 155 de kilometri. În ceea ce priveşte canalizarea, aici am avut doar extindere a reţelei. Astfel, am asigurat extinderea cu încă 9,7 kilometri, ceea ce înseamnă cam 10% din reţeaua existentă. Au fost locuri în care s-a lucrat la adâncimi şi de 4,5 metri”, a declarat directorul general la Gospodărie Comunală S.A., Fejér Alexandru.

Proiectul „Extindere şi modernizare a sistemelor de de apă şi apă uzată din judeţul Covasna” s-a derulat atât în Sfântu Gheorghe, cât şi în Târgu Secuiesc, Covasna şi Întorsura Buzăului. Perioada de implementare a fost de 45 de luni, iar valoarea totală eligibilă a proiectului a fost de 332.328.974 de lei, din care 282.479.626 de lei reprezintă contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene prin Fondul de Coeziune.

 

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.