ACTUALITATE 3 mai 2022

Lucrările la podul din strada Gábor Áron vor începe anul acesta

de Iulia Drăghici - Taraș | 1236 vizualizări

Autoritățile din Sfântu Gheorghe dau asigurări că lucrările la podul din strada Gábor Áron vor începe anul acesta, după ce în urma celei de-a treia licitații s-a găsit un constructor care să preia proiectul. 

Avem câștigător, a fost un singur participant, deci nu o să fie contestație. E firma locală de Construcții Drumuri și Poduri”, a spus, pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, viceprimarul Tóth-Birtan Csaba, care a punctat că în mod cert anul acesta vor începe lucrările. 

Licitația pentru acest proiect a fost lansată, pentru a treia oară, pe 18 martie a.c., după ce la primele două încercări nu s-a prezentat nici o firmă la concursul de oferte. 

Vestea că podul situat pe strada cu sens unic Gábor Áron, care asigură accesul către sensul giratoriu, va intra în reabilitare a fost anunțată în noiembrie 2019. Consilierii locali au aprobat atunci proiectul de hotărâre pentru acest obiectiv de investiții. Ulterior, bugetul total al lucrărilor a fost majorat, din cauza creșterilor de prețuri la materialele din construcții, și nu numai. Amănunte privind proiectul și calendarul lucrărilor vor fi făcute publice de autorități pe parcurs. 

Primarul Antal Árpád spunea în 2019 că podul se prezintă într-o stare avansată de degradare și că are defecțiuni majore. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.