ACTUALITATE 25 iulie 2019

Lucrările la DJ121 A, Boroșneu Mare – Întorsura Buzăului, suspendate din motive juridice

de Iulia Drăghici - Taraș | 2776 vizualizări

Cu toate că semnarea contractelor pentru modernizarea DJ 121A, pe un tronson de 22,5 km,  începând de la DN13E, Boroșneul Mare - Boroșneul Mic - Valea Mare - Sărămaș - Întorsura Buzăului, s-a făcut cu mare fast, când vine vorba de lucrările efective, situația este cu totul alta.  

Lucrarea de modernizare a drumului județean 121 A a fost suspendată temporar din cauza schimbărilor legislative, mai exact a celor care modifică salariul minim pe economie în cazul domeniului construcțiilor, ne-a declarat miercuri președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor. Problema este că nu se știe când va putea fi reluată activitatea în zonă.  

E o problemă acolo după Ordonanța 114, când a fost mărit semnificativ salariul minim în domeniul construcțiilor. S-au modificat nu doar cheltuielile salariale, ci și cele de materiale. Este o problemă juridică în ceea ce înseamnă costul cu care s-ar putea realiza execuția. Sunt discuții în curs cu firmele respective, că sunt două. Încă nu pot să dau un răspuns concret când se vor putea relua lucrările. Astfel de probleme sunt în multe alte locuri din țară, dar și din județ”, a declarat, pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, Tamás Sándor. 

Acesta a punctat că s-a încheiat contractul de finanțare cu ministerul de resort și că este sigur de faptul că în cele din urmă drumul va fi modernizat, însă că începerea lucrărilor trenează de luni de zile din motivul invocat. 

Valoarea investiției, conform contractelor semnate în iunie 2018, ar fi fost de 23, 5 milioane de lei, iar finanțarea ar fi urmat să fie asigurată de Guvern, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), la care se adaugă și contribuția proprie a Consiliului Județean Covasna.

Contractul de execuție prevedea și că termenul de finalizare a lucrărilor de reabilitare este de trei ani.  

Proiectul prevede ca date tehnice și că platforma drumului va fi de 8 metri, partea carosabilă asfaltată  de 6 metri, iar acostamentul 2x1 metri. 

Doar că încă nu se știe când locuitorii din zonă se vor putea bucura de mult-doritul drum modernizat.  

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.