ACTUALITATE 12 noiembrie 2015

Lucrările de reabilitare a orașului vor continua și în 2016

de Mirela Cara | 210 vizualizări

Primarul municipiul Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a anunțat joi într-o conferință de presă că anul acesta nu se vor începe noi lucrări de reabilitare în oraș, ci se vor continua doar cele care au fost deja începute astfel încât, până la sfârșitul anului, să ajungă într-o formă finală sau cât mai aproape de forma finală. „Încercăm să finalizăm aceste lucrări până la sfârșitul anului sau, acolo unde nu se vor finaliza – pentru că avem și cazuri unde nu se vor finaliza – să aducem la un stadiu lucrările astfel încât să nu creeze foarte mult disconfort pentru cei care stau pe străzile respective”, a spus primarul.

El a adăugat că pentru anul următor există deja un număr de contracte încheiate și că banii alocați în scopul reabilitării pentru acest an vor fi transferați în bugetul din anul următor. „Pentru anul viitor avem contractele semnate și, în multe cazuri, finanțarea există pentru că sunt cazuri în care am dorit să facem aceste investiții anul acesta. Practic, o să transferăm banii în anul următor pentru că nu vom putea cheltui bugetul pentru anul 2015“, a precizat edilul.

Între proiectele care se vor demara în anul care vine se numără pista de bicicliști de 10,5km de pe digul Râului Olt, Strada Lăcrămioarei, unde licitația a început anul trecut în octombrie, dar contractul de execuție a fost semnat abia anul acesta în octombrie și alte străzi precum Kós Károly, Înfrățirii sau László Ferencz. De asemenea, tot în 2016 va fi posibilă și reabilitarea trotuarului de pe Strada Lunca Oltului și a străzilor adiacente Străzii 1 Mai. „Acolo avem și contract și finanțare de mai mult timp, însă nu am putut lucra pe acele străzi din cauza faptului că o conductă de gaze este la un nivel foarte înalt și nu s-a putut face baza drumului”, a explicat Antal Árpád, adăugând că în primăvara anului viitor se vor putea muta mai jos aceste conducte.

O veste bună vine de la Primărie și pentru locuitorii din partea de sus a Străzii Váradi József, care la anul își vor vedea în sfârşit reabilitată strada. Totodată sunt planificări și pentru multe alte străzi ale orașului precum Vasile Goldiș, Stadionului, 1 Decembrie 1918, Rozelor, Soarelui, Rândunicii, Grădinarilor, Kós Károly și altele. „În funcție de cum vor lucra cei de la Electrica, pentru că sunt străzi unde nu putem să lucrăm dacă nu se schimbă stâlpii și nu se coboară subteran cablurile, avem intenția inclusiv de modernizare a Străzii Ciucului, deci partea exterioară a orașului, sau Strada Fermei, Strada Fabricii, deci sunt mai multe străzi unde practic avem contracte de execuție”, a declarat primarul, care a insistat că în opinia sa cel mai important este ca înainte de a reabilita străzile, să fie schimbaţi toți stâlpii de iluminat. „Pe Strada Dakó, de exemplu, o stradă pe care am modernizat-o în ultimele luni și care era într-un proiect european și nu puteam să nu facem lucrările pentru că pierdeam banii, au rămas stâlpii vechi, iar pe mine mă deranjează foarte mult acest lucru, dar nu am putut amâna. Electrica nu a avut fonduri și licitații ca să schimbe stâlpii”, a precizat Antal.

Primarul a subliniat că, deși lucrările vor continua, locuitorii din oraș nu se vor mai confrunta cu problemele cu care s-au confruntat până acum, nici în anul următor și nici în următorii 50 de ani. „Vreau să subliniez faptul că nu va fi acel tip de deranj care a existat în ultimii doi ani. În următorii 50 de ani nu ar mai trebui să fie o asemenea intensitate și atât de mult disconfort cât a fost cu acest proiect de schimbare a conductelor de apă. Practic, tot ce înseamnă acest sistem de rețele principale de apă care s-au schimbat acum are garanții de cel puțin 40-50 de ani. Deci nu ar trebui să creeze probleme în următoarele decenii”, a punctat edilul.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
R, 16 noiembrie 2015
pe Tancsics Mihaly, Umbrei, Saguna, Viitorului nu locuieste nici un VIP, de aceea nu se modernizeaza??
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.