ACTUALITATE 29 septembrie 2016

Lucrări importante derulate în satul Bicfalău

de Iulia Drăghici - Taraș | 1003 vizualizări

Anul viitor, satul va avea „cel mai frumos şi util centru cultural din zonă”

În satul Bicfalău, aparținător comunei covăsnene Ozun, au fost începute două lucrări importante. Una de racordare a gospodăriilor la sistemul de canalizare şi încă una de extindere şi modernizare a Căminului Cultural din sat. Primul proiect are termen de finalizare de circa trei săptămâni, iar cel de-al doilea se va încheia în noiembrie 2017.

În ceea ce priveşte lucrările la sistemul de canalizare, primarul din Ozun, Ráduly István, a declarat joi pentru „Observatorul de Covasna” că este vorba despre al patrulea proiect câştigat de la Banca Mondială în cursul unei perioade de patru ani. „Acest proiect este intitulat „Racorduri individuale la sistemul de canalizare al gospodăriilor în localitatea Bicfalău şi Lisnău”. Valoarea lucrărilor este în jur de un milion de lei. Licitaţia a fost făcută de Ministerul Mediului. Toate aceste proiecte câştigate de comuna Ozun de la Banca Mondială sunt derulate prin acest Minister”, ne-a spus edilul.

Proiectul de extindere şi modernizare a Căminului Cultural din satul Bicfalău este finanţat de Compania Naţională de Investiţii, cu suma de 1,2 milioane de lei. „O să avem cel mai frumos şi cred că şi util centru cultural din zonă. Nu din comuna Ozun, ci din zonă”, a subliniat primarul.

Potrivit edilului covăsnean, scopul lucrărilor derulate în ultimii 10 ani în localitate este cel de aderare la titlul de patrimoniu UNESCO pentru cele circa 40 de conace pentru care este recunoscut satul în ţară şi în străinătate.

„Ambele lucrări ne duc spre patrimoniul UNESCO. Acesta este scopul şi pentru asta lucrăm de 10 ani de zile: ca infrastructura generală la nivelul comunei Ozun şi în special în satul Bicfalău să ne ajute să obţinem titlul de patrimoniu UNESCO. Acele aproape 40 de conace pe care le avem la Bicfalău merită. În plus, şi judeţul Covasna are de câştigat din punct de vedere turistic dacă are o asemenea localitate”, a mai spus Ráduly István.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.