ACTUALITATE 31 martie 2020

Lucrări de reparație la blocurile din Câmpu Frumos

de Daniela Luca | 1197 vizualizări

Antal Árpád: „Consider că în această perioadă creăm mai puțin disconfort cetățenilor”

Municipalitatea a executat lucrări de reparație la trei dintre blocurile din Câmpu Frumos. Au fost modernizate fațadele blocurilor și acoperișurile. S.C. SEPSI ÚT-ÉPÍTŐ S.R.L, societatea care a executat lucrările, se va axa în perioada următoare pe plombarea străzilor și pe reabilitarea zonelor dintre blocurile din Sfântu Gheorghe, spun autoritățile locale. 

Lucrările la blocurile nr. 1, 5 și 11 au început la finalul lunii februarie și au fost finanțate din bugetul local al municipiului. Acțiunea face parte din intervențiile la locuințele încadrate în Strategia de Dezvoltare Locală a orașului, proiect coordonat de către Asociația „GAL Sepsi”.

„Blocurile de acolo arată foarte rău. Sunt blocuri proprietatea Primăriei și se fac reparații. Acum probabil  o să ne oprim fiindcă vine vremea propice pentru lucrări afară. Lucrările le-am făcut cu firma noastră SEPSI ÚT-ÉPÍTŐ. Probabil că după aceste trei blocuri ne vom opri fiindcă o să înceapă să facă peticire pe străzile municipiului și după aceea continuăm cu acțiunea de reabilitare a parcărilor între blocuri. Probabil acum în cursul primăverii o să fie terminate aceste trei blocuri în rândul unu spre drum și după aceea se va face și numărul șapte la care s-a reparat acoperișul, va fi zugrăvit în exterior și vom continua probabil la sfârșitul sezonului sau la începutul sezonului din anul 2021. Nu este un proiect mare și ambițios, este o zugrăvire a blocurilor. Unde este problemă cu instalația de scurgere a apelor pluviale se înlocuiește instalația și la acoperișurile unde nu sunt probleme grave, se repară”, ne-a spus viceprimarul Tóth-Birtan Csaba.

Totodată, continuă și lucrările de reabilitare pe câteva străzi din oraș. Pe a treia porțiune a străzii Kós Károly se lucrează la fundaţia străzii şi la bordurile pentru trotuare, iar pe strada Andrei Șaguna lucrările au ajuns la etapa asfaltării. 

„Pe Șaguna s-au făcut instalațiile, s-a montat iluminatul stradal, s-au montat instalațiile de alimentare cu energie electrică de către Electrica pentru toate casele și urmează ca constructorul să reia lucrarea prin asfaltarea drumului, după aceea a trotuarului. Acesta nu și-a terminat lucrările de întreținere la stația de asfaltare. Probabil că peste o săptămână va asfalta, acum nu este în capacitate să asfalteze deoarece continuă revizia la stația lui de asfalt”, a mai precizat viceprimarul. 

Muncitorii au fost rugați să respecte cu strictețe recomandările privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii noului virus. 

„Acolo unde se poate, încercăm să rezolvăm problemele cetățenilor, inclusiv în ceea ce privește infrastructura. Sunt mai multe locuri în oraș, mai multe străzi, unde se lucrează. Chiar dacă se lucrează cu mai puțini muncitori decât ne-am dori, dar se lucrează și avem promisiunea din partea societăților de construcții că vor lucra în continuare, inclusiv vor asfalta și așa mai departe. Eu încerc să continuăm aceste lucrări tocmai pentru că consider că în această perioadă creăm mai puțin disconfort cetățenilor și sper să vom trece peste aceste momente grele și după aceea ne vom putea bucura împreună de aceste investiții și de aceste realizări”, a precizat în cadrul unei conferințe de presă de la finalul săptămânii trecute, primarul Antal Árpád. 

Sursă foto:Facebook/ Asociația „GAL Sepsi”. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.