ACTUALITATE 24 iunie 2020

Lucifer, un pisic cu trei lăbuțe, își caută familie

de Daniela Luca | 2157 vizualizări

Un voluntar și un veterinar i-au salvat viața, iar acum este pregătit pentru adopție 

Lucifer este un motan de aproximativ două luni. La începutul acestei săptămâni el a fost găsit de un voluntar care l-a preluat și l-a dus la veterinar, pentru că era rănit grav la unul dintre membre. A fost nevoie de amputare, spune veterinarul, care ne-a asigurat că acum pisicul este în siguranță și poate fi adoptat. 

Veterinarul dr. Gábor Imola ne-a spus marți că animalul este în prezent la cabinet, însă dacă cineva dorește să îl adopte, poate să îl preia. 

E bine acum. Mănâncă. Nu știm exact ce s-a întâmplat cu el, dar presupunem că a fost prins de un câine care i-a smuls o parte din picioruș. Are aproximativ două luni. La ochi are conjunctivită, dar primește tratament și deja e mult mai bine față de ieri. Deja se mișcă pe acele trei membre pe care le are, deci își revine. Dacă e cineva care vrea să îl ia în apartament, deja de mâine se poate adopta”, ne-a spus dr. Gábor Imola. 

Tânărul care a salvat pisicul spune că ar dori să îl dea în adopție unei persoane care locuiește la bloc, pentru că la curte îi va fi mai greu să se deplaseze. Acesta a reușit să plătească operația din fondurile pe care le-a adunat de la cei care știu ce „luptă” duce tânărul zi de zi pentru animalele străzii. 

„Am primit un telefon de la cineva care mi-a zis că în zona centrală e un motan mic care are un picior rănit. Am ademenit-o cu ceva și preluat-o, după care am dus-o la operație. Pisicul știa deja dinainte să meargă pe trei lăbuțe pentru că s-a rănit cu ceva timp în urmă. I-au amputat o bucățică din picior ca să nu facă o infecție. Numele de Lucifer i l-a dat veterinarul.  Aproximativ două ore a ținut operația. Am reușit să plătesc operația din sponsorizări pe care le-am adunat de la oamenii care știu cu ce mă ocup și care mă susțin. Astăzi am vorbit cu un potențial adoptator, dar nimic nu e sigur, pentru că eu aș prefera să îl dau cuiva care stă la apartament, pentru că la curte nu se va descurca. Până nu va avea stăpân, voi avea eu grijă de el. O altă condiție este să fie castrat când va crește puțin mai mare”, ne-a spus Igyártó Nándor. 

Voluntarul în vârstă de 20 de ani a salvat de-a lungul anilor zeci de vieți ale unor animale părăsite, chinuite sau pur și simplu abandonate pe străzi, fie că e vorba de cai, câini sau pisici. Oamenii au început să îl sune din ce în ce mai des atunci când sunt martorii unor situații în care este pusă în pericol viața necuvântătoarelor.  

Cei care vor să îl sprijine și să contribuie la acoperirea cheltuielilor pentru operații și tratamente, pot să depună bani în următoarele conturi:  RO57BTRLEURCRT0528144301, RO10BTRLRONCRT0528144301, BTRLRO22, NANDOR IGYARTO, nr. tel. 0 747 931 377. 

Tânărul a precizat că poate să garanteze transparența totală a cheltuielilor. 

Sursă foto: Igyártó Nándor

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.