ACTUALITATE 21 mai 2020

Tâlhărit pe o stradă din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 2101 vizualizări

Bănuiți de comiterea faptei și cercetați sunt un tânăr de 18 ani și un copil de 12

Doi tineri, unul în vârstă de 18 ani și un minor de 12, sunt bănuiți de polițiștii covăsneni că au tâlhărit un bărbat în vârstă de 32 de ani miercuri noaptea, pe strada Varadi Jozsef din Sfântu Gheorghe. În timp ce mergea spre casă, victima a fost lovită din spate în zona capului. După ce s-a prăbușit, agresorii i-au furat lanțul de aur de la gât, telefonul mobil și bani din portofel, potrivit polițiștilor. 

La data de 20 mai 2020, în jurul orelor 23:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu  Gheorghe au fost sesizați despre faptul că, în seara zilei de 20.05.2020,  pe strada Varadi Jozsef, un bărbat de 32 de ani, în timp ce se deplasa spre domiciliu, a fost tâlhărit de persoane necunoscute care i-au aplicat o lovitură din spate în zona capului. Bărbatul a căzut, moment în care persoanele necunoscute i-au smuls de la gât un lanț de aur și i-au sustras telefonul mobil și o sumă de bani din portofel.

În urma activităților specifice, polițiștii au identificat, la scurt timp după comiterea faptei, un tânăr de 18 de ani și un minor de 12 de ani bănuiți de săvârșirea infracțiunii”, se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Covasna.

Potrivit polițiștilor, cei doi tineri au urmărit victima „până într-o zonă slab iluminată, unde i-ar fi aplicat  o lovitură cu pumnul în zona capului, l-ar fi împins, și după ce acesta a căzut la pământ, i-ar fi sustras bunurile”.

Tânărul în vârstă 18 ani a fost reținut pentru 24 ore, iar în continuare va prezentat organelor judiciare competente pentru luarea de măsuri legale.

În ceea ce îl privește pe minor, care conform art. 113, alin. 1 din Codul Penal, nu răspunde penal, „polițiștii au luat legătura cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului în vederea dispunerii de măsuri conform competențelor”, mai arată IPJ Covasna.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Precizăm că reținerea pentru o perioadă de 24 de ore este o măsură reglementată de Codul de Procedură Penală și nu poate înfrânge principiul prezumției de nevinovăție”, mai transmit polițiștii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.