ACTUALITATE 26 februarie 2013

Locurile de muncă, prioritare pentru Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 41 vizualizări

Aşa reiese din sondajul online realizat de Primărie

BURSA LOCURILOR DE MUNCA - ABSOLVENTI - BUCURESTI

Cetățenii din Sfântu Gheorghe vor investiții pentru crearea de locuri de muncă, dar vor și programe pentru dezvoltarea Educației, a programelor de sport și tineret – asta reiese din sondajul online de pe site-ul Primăriei, unde au votat peste 1.500 de persoane.

Municipalitatea a lansat în urmă cu câteva săptămâni un sondaj online prin care cetățenii își puteau exprima părerile cu privire la modul de distribuire a banilor de la buget către diverse domenii. Votul s-a derulat separat pe pagina în limba maghiară și cea în limba română a administrației locale; pe ambele pagini, oamenii au avut de ales trei domenii din totalul de treisprezece. Pe pagina în limba maghiară, cele mai multe voturi au mers către investițiile care ar crea mai multe locuri de muncă în oraș – mai exact 578 de persoane au votat în acest sens. La polul opus, a reieșit că oamenii nu consideră atât de importante investițiile masive în iluminatul public sau transportul în comun. Și cei care au votat pe pagina în limba română au considerat prioritare locurile de muncă, urmate de investiții în Educație și sprijinirea activităţilor de tineret şi sport.

Viceprimarul Sztakics Éva a declarat că opțiunile oamenilor sunt foarte importante pentru autoritățile locale, reflectând uneori aspecte care altfel poate că ar scăpa din vedere. Sztakics a arătat că municipalitatea poate influenţa crearea locurilor de muncă doar în mod indirect, iar în acest sens a amintit faptul că inclusiv Parcul Industrial de la Câmpu Frumos ar putea crea locuri de muncă.

„Consider că este logică cea de-a două opţiune a votanţilor, aceea de sprijinire a activităţilor de tineret şi sport, căci oamenii sunt conştienţi de faptul că viitorul stă în tineri. Sportul este o condiţie esenţială pentru o viaţă sănătoasă, iar în ultimii ani am reabilitat mai multe săli de sport din diferite şcoli ale oraşului şi ceea ce mai trebuie să facem este să organizăm funcţionarea acestora. Sunt foarte populare şi pârtiile de schi de la Şugaş Băi, iar în baza proiectului Drumul apelor minerale am reuşit să inaugurăm şi Centrul de recreere”, a mai spus Sztakics Éva.

Alte domenii considerate importante de către cetățeni sunt infrastructura rutieră și Cultura. Alături de transportul în comun, iluminatul public a primit cea mai puțină susținere din partea oamenilor, ceea poate arăta faptul că acestea sunt considerate a funcționa în regulă, din moment ce nu se consideră că ar fi necesare mari investiții în aceste domenii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.