ACTUALITATE 22 iulie 2014

Locul unde este ilegal să nu ai job sau casă

de Covasna Media | 271 vizualizări

Regiunea Svalbard, un arhipelag de insule din Oceanul Arctic, care se află sub jurisdicţie norvegiană, a găsit reţeta pentru o societate aproape de perfecţiune.

Există doar şase ofiţeri de poliţie şi o singură celulă de arest, pentru un teritoriu care are o întindere de două ori mai mare decât statul american New Jersey.

Cu toate acestea, nimeni nu a mai fost arestat în Svalbard de mai bine de un an, iar atunci „deţinutul” a stat doar două zile după gratii. Explicaţia este reţeta succesului pe care guvernatorul Odd Olsen Ingero a găsit-o.

În această regiune este ilegal să nu ai un loc de muncă: „Cine nu are loc de muncă nu poate locui aici”.

Cei care vor să locuiască în Svalbard trebuie să aibă cu ce să se întreţină, este interzis să fii şomer sau să nu ai casă. „Toţi locuitorii de aici trebuie să aibă o adresă fixă, pentru a preveni situaţiile neplăcute în care oamenii fără adăpost să moară din cauza îngheţului. Suntem foarte aproape de Polul Nord, iar frigul îşi spune cuvântul”, a continuat Ingero.

Guvernul finanţează sistemul educaţional şi pe cel sanitar, administraţia locală, dar şi cel mai mare angajator din zonă – compania mineră la care sunt angajaţi majoritatea locuitorilor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ilyes Ibolya, 22 iulie 2014
Norvegienii au gasit si reteta succesului, si managerul care gandeste si simte si pentru concetateni... Un schimb de experienta, un team-building, un parteneriat? Cred ca se poate si pe bani citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.