ACTUALITATE 21 martie 2022

Locuitorii din Sfântu Gheorghe pot solicita gratuit puieți de pomi fructiferi

de Iulia Drăghici - Taraș | 3260 vizualizări

Solicitările se pot face telefonic până la data de 24 martie

Pentru al doilea an consecutiv, Fundația Comunitară Covasna împreună cu Primăria Sfântu Gheorghe distribuie gratuit puieți de pomi fructiferi, iar anul acesta locuitorii pot solicita maxim 5 puieți pe familie. Scopul programului este de a reintroduce soiurile de fructe autohtone din Transilvania și de a satisface nevoia familiilor de fructe sănătoase. Anul trecut, locuitorii din Chilieni și Coșeni au fost eligibili pentru a solicita puieții. 

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Sfântu Gheorghe, la program pot participa doar persoanele care locuiesc în Sfântu Gheorghe, solicitând un număr maxim de 5 puieți pe familie. Solicitanții pot primi puieții dacă dispun de o suprafață potrivită pentru plantarea pomilor în Sfântu Gheorghe, nu au restanțe fiscale la bugetul local și se angajează să îngrijească pomii fructiferi.

Cererile trebuie depuse până la data de 24 martie la Primărie, iar solicitările se fac la numărul de telefon 0267 311 243 sau la Biroul de imagine al orașului, la numărul de telefon 0267 312 000. Puieții de pomi fructiferi pot fi preluați după în data de 25 martie de la Grădinăria Orașului (strada Arcușului nr. 22). Lista persoanelor eligibile va fi publicată pe site-ul primăriei.

Pentru a evita cozile și așteptarea, personalul Primăriei îi va informa telefonic pe solicitanți cu privire la data și ora de preluare a puieților. La preluare, solicitantul va trebui să prezinte cartea de identitate și să completeze un proces verbal de predare-primire.

În acest an, locuitorii din Sfântu Gheorghe vor putea solicita un număr total de 1140 de puieți, la alegere între meri, peri, pruni, cireşi, vişini, gutui, aluni şi afini.

Sursa: comunicat de presă, Primăria Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.