ACTUALITATE 18 septembrie 2020

Localitățile județului primesc 33 de milioane de lei prin rectificare bugetară

de Iulia Drăghici - Taraș | 1061 vizualizări

Fiecare dintre cele 45 de localități din județul Covasna va beneficia de o parte din suma de 33 de milioane de lei, atribuită prin rectificare bugetară Consiliului Județean Covasna. Decizia a fost prezentată joi, în cadrul ședinței ordinare a lunii septembrie. 

Prin rectificarea bugetară, toate cele 45 de UAT-uri, unități administrativ teritoriale din județ, au primit sume considerabile din bugetul național, de fapt din suma alocată de Guvern. Este vorba despre o sumă de 33 de milioane de lei la nivel județean. Indiferent de coloratura politică, toate comunele, toate orașele și municipiile din județul nostru au primit aceste sume. Sincer să vă spun, sunt mândru că am reușit să obținem pentru toți, indiferent de coloratura politică, mai ales în preajma alegerilor. Nu toate județele se mândresc în așa fel. Vă mărturisesc că atât cu conducerea județeană a Partidului Național Liberal, cât și cu conducerea județeană a Partidului Social Democrat, ne-am consultat și am convenit în acest sens”, a declarat joi, în ședința de Consiliu Județean, președintele Tamás Sándor. 

În rectificarea adoptată joi la nivelul CJ Covasna, bani s-au acordat și DGASPC, Spitalului Județean și pentru înlăturarea efectelor inundațiilor din iulie. 

Am primit, prin rectificarea bugetului de stat sume importante. Și anume 618.000 de lei pentru finanțarea serviciilor sociale din sistemul de Protecția Copilului, plus 771.000 de lei în vederea înlăturării efectelor calamităților naturale din luna iulie, pe DJ121. Includem aceste sume în buget. (...) Nu în ultimul rând, rectificarea bugetului privește majorarea bugetului Spitalului Județean de Urgență cu 786.000 de lei. Această sumă provine dintr-un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate din județul Covasna”, a mai spus președintele CJ. 

Și sectorul sportiv va primi sprijin, potrivit hotărârilor adoptate în aceeași ședință. Astfel, la echipa de baschet Sepsi SIC vor ajunge 3 milioane de lei, Asociaţia Club Sportiv KSE Târgu Secuiesc, secția baschet – 700.000 de lei, Asociaţia Clubul Sportiv Sepsi OSK – 150.000 de lei și Asociația Clubul Sportiv de Hochei pe Gheață Királypingvinek Jégkorong Klub – 100.000 de lei. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.