ACTUALITATE 30 octombrie 2020

Lifturile din blocurile din Sfântu Gheorghe vor fi modernizate

de Daniela Luca | 1211 vizualizări

Autoritățile locale spun că acest pas trebuie făcut, în primul rând, pentru siguranța cetățenilor

La Sfântu Gheorghe va fi lansat un program multianual care prevede modernizarea lifturilor. Lucrările vor fi finanțate de Primărie și de Asociațiile de Proprietari. După ce se va face o analiză a stării în care se află lifturile, se va trece la reabilitarea propriu-zisă. 

Unul dintre grupurile de lucru formate recent în cadrul Primăriei va avea ca sarcină soluționarea problemelor cetățenilor în ceea ce privește blocurile, a spus joi, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Antal Árpád. Pe listă se află și modernizarea lifturilor. 

„Au fost semnate și de cetățeni că este foarte costisitor pentru asociație, atât întreținerea, cât și modernizarea acestor lifturi. (...) Acest program cu modernizarea lifturilor este relativ simplu de pornit. Acum facem o analiză despre starea lor. Eu cred că este o chestiune care ține în primul rând de siguranța cetățenilor. În plus oricine dintre noi care am trăit sau trăim în blocuri știm foarte bine că și persoana care stă la parter este influențată de lift, de zgomotul liftului. Cel care stă la ultimul etaj este cu atât mai mult deranjat de zgomotul liftului și sunt multe chestiuni care țin de siguranța acestora. Va fi un program multianual și sperăm să venim în ajutorul cetățenilor”, a declarat Antal Árpád. 

În Sfântu Gheorghe sunt în total 109 scări de bloc care au lift, au mai precizat autoritățile locale. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.