ACTUALITATE 9 noiembrie 2018

Licitația Colectiv de la Sfântu Gheorghe a strâns aproape 2.000 de lei

de Iulia Drăghici - Taraș | 503 vizualizări

Toate cele 20 de tablouri au fost vândute 

Licitația celor 20 de tablouri cu imagini de la concertul Goodbye to Gravity din noaptea izbucnirii incendiului din Clubul Colectiv, semnate de fotograful Miluță Flueraș, a adunat aproape 2.000 de lei. Startul vânzării fotografiilor s-a dat în 30 octombrie a.c., dată care a marcat împlinirea a 3 ani de la tragicul eveniment, care a provocat moartea a 65 de tineri.

Cea mai mare sumă licitată a fost de 250 de lei. Tabloul cel mai râvnit a fost cel cu fotografia care a surprins primul set de artificii. Fotografiile printate la o calitate foarte bună au ajuns la persoane fizice, dar și în localuri din Sfântu Gheorghe și Brașov. De exemplu, trei dintre fotografiile care inițial au fost expuse la Tein vor putea fi admirate în continuare în localul Kafka din Sfântu Gheorghe.

Banii strânși în urma licitației vor ajunge în conturile asociației Colectiv GTG3010, pentru supraviețuitorii devastatorului incendiu, care încă se luptă cu efectele iadului prin care au trecut în noaptea de 30 octombrie 2015.

De asemenea, licitația va continua online, pe site-ul fotografului Miluță Flueraș, www.miluta.ro, de unde vor putea fi alese alte imagini surprinse la ultimul concert al formației Goodbye to Gravity.

„Mulțumim public celor care au ajutat voluntar și în anonimat la printarea fotografiilor, pentru că, potrivit fotografului Miluță Flueraș, au făcut o treabă excelentă. De asemenea, mulțumim Cafenelei Tein, care a găzduit expoziția și licitația”, ne-a transmis coordonatorul acțiunii, artista Luiza Zan, inițiatoarea seriei de evenimente ReCreAct, unde lunea trecută, pe 5 noiembrie a.c., invitat a fost chiar Miluță Flueraș, care a vorbit despre seara din Colectiv din urmă cu trei ani și nu numai.

Ceainăria Tein a găzduit în perioada 30 octombrie – 6 noiembrie a.c., o expoziție cu imagini făcute la concertul trupei Goodbye to Gravity chiar înaintea izbucnirii incendiului de fotograful oficial al evenimentului, Miluță Flueraș. Inaugurarea expoziției-tribut, numită „Taking my time to pay an homage”, s-a făcut începând cu ora 22:32, momentul când, în urmă cu trei ani, se înregistra primul apel la 112, care anunța izbucnirea incendiului. De asemenea, timp de un minut și 9 secunde, în Piața Centrală a orașului au fost aprinse lumânări și s-a ținut un moment de reculegere în memoria celor care au pierit în urma devastatorului incendiu. Melodia „The day we give in is the day we die” a răsunat marți noaptea, pe 30 octombrie, în Parcul din reședința județ, pentru a marca astfel evenimentul care a schimbat o țară întreagă.     

Incendiul din clubul Colectiv din București a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în incinta unui club situat într-o hală a fostei fabrici Pionierul din Sectorul 4. Focul a izbucnit în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansării albumului numit „Mantras of War”.

În urma tragicului incendiu din 30 octombrie au decedat un număr de 65 de persoane. Dintre acestea, 26 și-au pierdut viața chiar în incinta Clubului Colectiv.  În afară de ei, restul au decedat în spital sau chiar în drum spre spital. În total, au fost rănite 186 de persoane, din care 146 au fost spitalizate.

Printre cei care veniseră la concertul formației Goodbye to Gravity se aflau numeroși artiști, fotografi, jurnaliști, arhitecți, studenți, dar și cetățeni străini și câțiva minori.

Acesta a fost cel mai grav incendiu produs într-un club din România, și, totodată, potrivit presei, și cel mai mare eveniment cu pierderi de vieți omenești de după 1989.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.