ACTUALITATE 6 noiembrie 2016

Liceul „Mircea Eliade ” din Întorsura Buzăului, partener cu cinci școli din Europa într-un proiect de schimb de experiență

de Iulia Drăghici - Taraș | 1464 vizualizări

„BESTeachers, BESTudents” este finanțat de Comisia Europeană cu aproape 23.000 de euro

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului a devenit în mod oficial partener şi participant în proiectul european din cadrul programului Erasmus+, „BESTeachers, BESTudents”, alături de şcoli din Turcia, Bulgaria, Slovacia, Polonia şi Spania. Prin intermediul unei finanţări europene nerambursabile de aproape 23.000 de euro, şcoala întorsureană va participa la patru întâlniri transnaționale între profesori, dar și la cinci activități comune de învățare/predare la care vor participa elevii și profesorii însoțitori din cele șase școli partenere.

Proiectul se va derula pe parcursul a 24 de luni, începând din septembrie 2016 până în august 2018. Şcolile partenere liceului „Mircea Eliade” sunt: „Gazi Sosyal Bilimler Lisesi” din Isparta, Turcia (țara coordonatoare), „Gimnazia Hristo Botev” din Popovo, Bulgaria, „Stredna odborna skola polnohospodarstva a sluzieb na vidieku” din Kosice, Slovacia, „Zespol Szkol Ogolnoksztalcacych nr 3 w Katowice” din Polonia şi „Centre Educatiu Balaguer, L'Hospitalet” din Spania.

„Primele activităţi au fost informarea elevilor, părinţilor şi profesorilor, apoi selecţia profesorilor şi a elevilor din echipa de proiect. Prima întâlnire transnaţională a proiectului va avea loc în Turcia, în perioada 20-26 noiembrie 2016”, ne-a declarat coordonatorul local al proiectului, Doina Pătrunjel.

Într-o informare de presă, semnată de coordonatorul de la „Mircea Eliade ”, se arată că „prioritățile europene urmărite prin activitățile acestui proiect sunt consolidarea profilului profesional al personalului din educație și sprijinirea profesorilor pentru evitarea părăsirii timpurii a școlii de către elevi. Obiectivul principal al proiectului este creșterea nivelului de pregătire al profesorilor din toate ariile curriculare cu scopul de a îmbunătăți calitatea educației și de a o adapta la realitățile fiecărei clase de elevi. Prin acest proiect, profesorii din țările partenere vor realiza modele de predare a fiecărei discipline și modele de management eficient al clasei de elevi, urmărind creșterea interesului elevilor pentru educație și scăderea ratei abandonului școlar”.

Potrivit Doinei Pătrunjel, minim 50 de elevi de la „Mircea Eliade” vor lua parte în mod direct la activităţile proiectului din cadrul Erasmus+, „BESTeachers, BESTudents”. Mai mult, cei mai activi dintre aceştia vor fi recompensaţi cu întâlniri internaţionale de învăţare. În ceea ce priveşte numărul de profesori întorsureni implicaţi în program, acesta se ridică la 19. Începând cu profesorul coordonator Doina Pătrunjel, lista continuă cu profesorii Maria Badiu, Andreea – Nicoleta Filofi, Emilia Ştefan, Maria Bularca, Sanda Vieru, Alexandru Fercu, Silviu Popica, Dana Gociman, Mihaela Mitrea, Iuliana Monica Muntean, Călin Constantin Murea, Voichița Neșa, Anca Emilia Russu, Cătălin Lungu, Laura Suciu, Daniela Băncilă, Rodica Bărbuș şi Valentina Rusu.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 22.995 euro, finanțare oferită de Comisia Europeană.

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului a mai participat la o serie de proiecte de schimb de experienţă la nivel naţional, dar prin intermediul Academiei Şcolilor Central Europene (ACES), având ca parteneri şcoli din Republica Moldova sau Bulgaria.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.