ACTUALITATE 6 decembrie 2019

Liceul „Mikes” din Sfântu Gheorghe, reabilitat prin PNDL

de Agerpres | 1264 vizualizări

Alte două licee pe lista de priorităţi

Lucrările de reabilitare a Liceului Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe, cofinanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), au fost finalizate, iar alte două licee se află pe lista de priorităţi, informează Primăria Sfântu Gheorghe.

„După renovarea faţadei clădirii vechi, s-au renovat sălile de clasă, coridoarele, cancelaria, sala de festivităţi şi curtea liceului. Lucrările de renovare exterioară au inclus repararea şi revopsirea structurii acoperişului, vopsirea exterioară, înlocuirea uşilor şi ferestrelor şi repararea curţii interioare a clădirii. Pe faţada clădirii a fost restaurat vechiul element decorativ, astfel încât în timpul renovării clădirea principală a fost restaurată la forma sa iniţială. La primul etaj al clădirii, sălile de clasă au fost renovate, sistemul de încălzire şi electricitate a fost reabilitat, podeaua a fost înlocuită şi a fost instalat un tavan fals. De asemenea, băile şi coridoarele de la primul etaj au obţinut un aspect nou. La parter, sistemul de încălzire şi electricitate, precum şi podeaua au fost înlocuite pe holuri şi în cancelarie”, se arată într-un comunicat de presă, remis joi AGERPRES.

Lucrările de reabilitare au costat peste 4,7 milioane de lei şi au fost cofinanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală cu peste 4,1 milioane lei, diferenţa fiind acoperită de municipalitate.

„Primăria Sfântu Gheorghe intenţionează să renoveze prin PNDL şi clădirea principală a Colegiului „Székely Mikó”, clădirea fostei Tipografii Jókai. De asemenea, se fac planuri pentru modernizarea clădirilor A şi B de la Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”, dar şi clădirea bibliotecii şi curtea instituţiei”, se mai arată în comunicat.

Foto: Vargyasi Levente

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.