ACTUALITATE 9 noiembrie 2016

Liceele covăsnene ar putea câștiga până la 10.000 de euro, prin „Bani pentru școala ta“

de Sever Ioan Miu | 236 vizualizări

Liceenii din județul Covasna și din restul României pot câștiga finanțări de peste 10.000 de euro, prin competiția de educație financiară Bani pentru școala ta, aflată, acum, la cea de-a patra ediție. Pentru a câștiga finanțarea, tinerii trebuie să urmeze un training online gratuit de educație financiară și e-commerce, potrivit unui comunicat al organizatorilor, organizația non-profit Junior Achievement.

„La competiție pot participa elevi cu vârsta mai mare de 15 ani, dar și absolvenți, profesori, părinți și alți susținători ai unității de învățământ. Participanții pot opta pentru unul dintre cele două traininguri disponibile la adresa www.banipentruscoalata.ro – BaniIQ și Banii pe net – sau le pot urma pe amândouă în perioada 5 noiembrie 2016, ora 00:00 – 17 decembrie 2016, ora 23:59. Săptămânal, pe site-ul concursului – www.banipentruscoalata.ro – va fi anunțat clasamentul provizoriu al liceelor pe site-ul competiției. Fiecare liceu este înregistrat automat în competiție odată cu înscrierea elevilor și susținătorilor săi în training și acumulează EUROpuncte pentru fiecare elev, profesor, părinte sau prieten care urmează trainingul online și completează testul de verificare a cunoștințelor“, se arată în comunicatul amintit.

Instituția de învățământ cu cei mai mulți cursanți va câștiga un premiu constând într-o sumă în egală cu numărul acestora, în limita a 10.000 de euro. „Premiul va fi folosit exclusiv pentru modernizarea școlii prin dotarea laboratoarelor, a claselor, achiziția de echipamente și resurse educaționale. Se vor acorda patru premii: unul pentru școlile mari, în limita a 10.000 de euro, și trei premii pentru școlile medii sau mici care vor atrage primii 1.000 susținători fiecare. Validarea instituției de învățământ câștigătoare va avea loc în perioada 1-3 februarie 2017”, se detaliază în comunicat.

Competiția Bani pentru școala ta! este organizată de Junior Achievement România, făcând parte din programele de educație financiară și e-commerce BaniIQ și Banii pe net. Aceste programe de educație financiară sunt realizate împreună cu Visa și băncile partenere și au ca scop formarea abilităților de a administra eficient resurse financiare și de a lua decizii responsabile. În ediția anterioară, peste 25.000 de elevi, profesori, părinți și alți susținători au luat parte în competiție, unde au dobândit informații esențiale despre bugetul personal, venituri, cheltuieli, investiții și relația cu banca (trainingul BaniIQ), dar și despre eCommerce, drepturile celor care cumpără online, securitatea în mediul online, taxe și impozite (trainingul Banii pe net).

Potrivit comunicatului amintit, la categoria școli mari, câștigătoarele edițiilor precedente sunt Colegiul Național Gheorghe Șincai din București, Colegiul Național Ion Luca Caragiale din București și Colegiul Tehnic Alexandru Roman din Aleșd, jud. Bihor. La categoria școli medii sau mici, edițiile anterioare ale concursului au fost câștigate de Liceul Teoretic Callatis din Mangalia, jud. Constanța, Liceul Teoretic Grigore Moisil din Tulcea și de Colegiul Național Avram Iancu din Ștei, jud. Bihor. Cei care doresc să afle mai multe detalii despre competiția „Bani pentru școala ta“, despre traininguri, premiu, sau despre regulamentul de participare, pot consulta site-ul www.banipentruscoalata.ro, respectiv pagina www.fb.com/JuniorAchievementRO

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.