ACTUALITATE 14 octombrie 2022

Lămpașe din dovleac, în paradă pe străzile din Ozun

de Diana Pantelimon | 898 vizualizări

O activitate de sculptură în dovleac va avea loc vineri, 14 octombrie a.c., de la ora 16.00, în Ozun. Începând cu ora 19.00, felinarele din dovleac confecționate de participanți vor fi vedete într-o paradă și vor lumina străzile distanței dintre conacul Pünkösti, actuala bibliotecă a comunei, și Parcul Central. 

Pe lângă această activitate, vor putea fi urmărite și filme documentare în limba maghiară.

„Va fi o activitate pentru copii, cu dovleci, urmată apoi de o mică demonstrație, o paradă. Așteptăm să se întunece și o să fie foarte interesant pentru ei. Facem și o decorațiune în Parcul Central. Activitatea se va desfășura la conacul Pünkösti și venim apoi în Parcul Central cu lămpile aprinse.

O să fie difuzate și două filme pentru vizionat acolo la conac, niște filme documentare. Din păcate, acestea vor fi doar în limba maghiară, dar activitățile ne-am gândit să le facem pentru toată lumea, indiferent de etnie, pentru a putea participa și copiii români. La noi în comunitate, de obicei, copiii știu ambele limbi. Ei își vor putea lua acasă lămpile de dovleac lucrate de ei, dar o să fie și dovleci care vor sta acolo, într-un fel de decorațiune. (...) Dacă vedem că le place copiilor, vom organiza în fiecare an”, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, primarul comunei Ozun, Bordás Enikő. 

Activitatea este organizată de Primăria Comunei Ozun în colaborare cu membrii Asociației Tinerilor din Ozun „IMUK - Ifjak mozgalma Uzon kozsegert”, ai Asociaţiei Tinerilor din Sântionlunca „SZI@”, precum și cu unele cadre didactice din comună.

Sursa foto: Facebook / Uzoni Polgármesteri Hivatal / Primăria Comunei Ozun

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.