ACTUALITATE 25 martie 2020

Laborator de testare COVID-19 la Spitalul Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 4221 vizualizări

Autoritățile județene, alături de conducerea Spitalului Județean de Urgență, au început demersurile pentru deschiderea unui laborator pentru analiză a testelor COVID-19. Până acum s-a identificat locația și s-au găsit fonduri pentru achiziționarea aparatelor necesare. Costul aparaturii s-ar putea ridica la 90.000 de euro, iar investiția finală la 200.000 de euro.

Am discutat cu managerul spitalului județean încă de săptămâna trecută, despre achiziționarea unui aparat performat de analiză a testelor COVID-19. Săptămâna trecută am discutat amănuntele, dânsul a prospectat piața, iar în weekend am localizat un spațiu adecvat, pentru că nu este vorba numai despre un aparat, ci este vorba despre un laborator întreg, care necesită trei patru camere, amenajate conform standardelor. Ieri și azi domnul manager a fost din nou să vadă acest spațiu și cu specialiștii împreună au decis ce și cum trebuie urmat”, a spus marți Tamás Sándor, care a precizat totuși nu știe când ar putea fi pus în funcțiune acest laborator, dar a dat asigurări că se lucrează ca acest lucru să se întâmple cât mai curând.  

Conducerea CJ a avut o ședință marți, în care s-a stabilit ca suma de 2 milioane de lei să fie pregătită pentru spital în caz de nevoie. Și în decembrie, Spitalul Județean a primit 4 milioane de lei, bani de la Guvern și din bugetul Consiliului Județean Covasna. O parte a fost folosită la plata restanțelor către furnizori, iar restul a intrat într-un fond de rezervă. Totodată, Tamás Sándor spune că s-au primit promisiuni de donații și din partea unor firme sau ONG-uri.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.