ACTUALITATE 16 februarie 2011

La Sita Buzăului a fost aprobat bugetul pe 2011

de Andreea Dabija Kelemen | 38 vizualizări

Consiliul Local (CL) Sita Buzăului a aprobat bugetul pe anul 2011, iar conform primarului Constantin Filofi, tot ce înseamnă structură bugetară pe anul 2011 - veniturile proprii, taxe şi impozite, prestări servicii - a fost cuprins  în suma totală de 3,5 milioane de lei.

„Considerăm că e un buget echilibrat, astfel încât să putem susţine cheltuielile de personal şi cele materiale, întreţinerea şcolilor, a primăriei, pentru funcţionarea serviciilor de apă şi canalizare şi nu în ultimul rând suţinerea sumelor care merg la cofinanţare, de exemplu: 20% pentru baza sportivă şi 10% pentru reţeaua de canalizare şi staţiile de epurare din satele Crasna şi Zăbrătău. Aşteptăm nerăbdători în primăvară atribuirea de fonduri”, a declarat primarul Constantin Filofi.

De asemenea au fost identificate sume pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru proiectul „Modernizarea reţelei stradale 23A Valea Zăbrătăului”, valoarea estimativă a investiţiei ridicându-se la 1,5 milioane euro pentru 10 km de reţea.

Mai sunt unele restanţe de anul trecut care vor fi achitate, cum ar fi podul peste râul Buzău care face legătura dintre centrul de comună, Mănăstirea Schimbarea la Faţă şi casele aflate în zona respectivă, 80.000 de lei vor fi plătiţi pentru acesta din bugetul recent aprobat.

Tot în domeniul investiţiilor s-a aprobat de curând construirea a două grădiniţe în satul Ciumernic şi în zona Bobocea, prin programul „Proiect pentru Reforma Educaţiei Timpurii” (P.R.E.T.), acesta este cofinanţat de Guvern şi de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. În acest program, Primăria are o cofinanţare de 20.000 de lei, astfel vor fi puse la dispoziţie terenul pentru joacă, amenajarea lui, branşarea la utilităţi: canalizare, reţeaua electrică, apa potabilă.

„În general suntem mulţumiţi să funcţionăm, serviciile asemenea, să putem da salariile tuturor angajaţilor, să avem posibilitatea de a plăti fără sincope”, a explicat primarul Constantin Filofi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.