ACTUALITATE 14 octombrie 2021

La Sfântu Gheorghe: reținut și cercetat pentru că este bănuit de cinci furturi din Casa de Cultură

de Iulia Drăghici - Taraș | 4455 vizualizări

Un bărbat în vârstă de 43 de ani este cercetat de oamenii legii pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și furt calificat în formă continuată. Acesta este bănuit că ar fi pătruns de nu mai puțin de cinci ori în Casa de Cultură din Sfântu Gheorghe, o dată în decembrie 2020, septembrie și octombrie 2021, de câte două ori, iar de fiecare dată a sustras bunuri. Ultima dată a fost în 12 octombrie, zi în care a fost și prins și reținut pentru 24 de ore. 

La data de 29 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe - Biroul  de Investigații Criminale au fost sesizați despre faptul că, în noaptea de 27/28.09.2021, o persoană necunoscută a pătruns, prin escaladarea unui geam, în sediul Casei de Cultură din municipiul Sfântu Gheorghe, de unde a sustras o sumă de bani dintr-un aparat de cafea.

În vederea identificării autorului infracțiunii, au fost efectuate activități specifice de cercetare, atât investigative, cât și criminalistice.

La data de 12 octombrie a.c., polițiștii au fost sesizați din nou cu privire la faptul că la aceeași locație a avut loc un alt furt cu același mod de operare.

În urma activităților desfășurate polițiștii au identificat, în aceeași zi, un bărbat în vârstă de 43 ani, care ar fi săvârșit cele două fapte.

Polițiștii îl bănuiesc pe bărbat că ar mai fi pătruns și sustras bunuri din aceeași clădire în luna decembrie 2020, precum și în zilele de 25.09.2021 și 05.10.2021.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore”, se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri de IPJ Covasna.

Pe de altă parte, polițiștii nu au oferit date mai precise privind locația, adică nu au confirmat că este vorba despre Casa de Cultură „Kónya Ádám”, cu argumentul că este parte dintr-un dosar penal aflat în lucru. 

În prezent, polițiștii continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și furt calificat în formă continuată.

Facem precizarea că reținerea pentru o perioadă de 24 de ore este o măsură preventivă reglementată de Codul de Procedură Penală și nu poate înfrânge principiul prezumpției de nevinovăție”, mai transmite IPJ Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.