ACTUALITATE 5 iulie 2018

La Sfântu Gheorghe, au apărut furnicile zburătoare

de Iulia Drăghici - Taraș | 2683 vizualizări

Insectele nu sunt periculoase pentru sănătate, dar creează disconfort și pot produce stricăciuni

Orașul Sfântu Gheorghe a fost invadat în ultimele zile de furnici zburătoare. Acestea au apărut ca urmare a încălzirii bruște a vremii, după o perioadă marcată de ploi și temperaturi scăzute. Insectele nu sunt periculoase sănătății omului, însă pot să creeze disconfort, dar mai ales să producă stricăciuni în case.

Furnicile zburătoare sunt cam de 3-5 milimetri lungime, de culori maronii și negre și roiesc pentru împerechere în zilele calde de vară. Fenomenul este mai des întâlnit în mediul rural.

„E un fenomen mai rar întâlnit în mediul urban, pentru că acestea stau pe câmpuri. Ajunse în mediul urban, furnicile își fac cuib în crăpături de case, podele mâncate de cari. Aceste furnici ies doar o dată pe an, adică roiesc doar în perioada când se înmulțesc. După aceea le cad aripile și devin furnici normale. Nu sunt periculoase pentru sănătate, dar sunt deranjante și odată intrate în locuință, scapi mai greu de ele. Pot provoca pagube prin șubrezirea părților de construcție în care se instalează și prin afectarea plantelor de cultură pentru că atrag păduchii de frunze. După roire, reginele tinere aterizează, își leapădă aripile și încep să-și caute loc potrivit unde să-și construiască cuibul. Fenomenul s-a înregistrat în Sfântu datorită faptului că după o perioadă lungă de ploaie și scăderea temperaturii, vremea s-a încălzit brusc”, ne-a declarat un specialist în domeniul deratizării din Sfântu Gheorghe.

Specialiștii recomandă închiderea geamurilor și ușilor în această perioadă, dar și aplicarea de operațiuni  de dezinsecție, pentru care se folosesc substanțe obișnuite, aplicate pentru celelalte tipuri de furnici.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.