ACTUALITATE 27 mai 2022

La mulți ani, „Váradi József“!

de Diana Pantelimon | 970 vizualizări

Școala din Sfântu Gheorghe a împlinit frumoasa vârstă de 60 de ani

Școala Gimnazială „Váradi József“ din Sfântu Gheorghe marchează împlinirea a 60 de ani de la înființare cu o serie de evenimente speciale. Sărbătoarea a debutat joi, 26 mai a.c., cu un flashmob în curtea școlii și înălțarea a 60 de baloane cu heliu.

Ziua a început cu multe momente emoționante, dar și cu multă culoare. 

Foștii elevi ai școlii, invitați la eveniment, au participat la ore de dirigenție deosebite cu actualii diriginți sau învățători. Pe ritmul Marșului „Radetzky“ al lui Strauss, peste 1.000 de elevi și profesori s-au aliniat apoi pentru un flashmob în curtea școlii, realizând numărul aniversar 60, după care au înălțat 60 de baloane cu heliu colorate. Chiotele de bucurie s-au putut auzi în aproape tot cartierul.

Un moment foarte interesant a continuat șirul evenimentelor. În spațiul verde din grădina școlii, conducerea a plantat o magnolie aniversară. Lângă aceasta, a fost îngropată așa-zisa „capsulă a timpului“ cu mesajele elevilor, care va fi dezgropată peste 15 ani, la aniversarea de 75 de ani. 

„Sperăm că peste 15 ani vom fi cu toții aici, cei mici - mai mari, iar noi cei mari - mai bătrâni, mai mici. Sperăm că o să citim cu mare drag ce au scris copiii în ziua de azi“, a cuvântat directorul școlii, Lázár Rajmond.

Deschiderea festivă a reunit foștii și actualii pedagogi. Lacrimile de bucurie, îmbrățișările, emoția și bucuria revederii între colegi au dominat atmosfera de sărbătoare. Surpriza cea mai mare a fost prezența la eveniment a primului învățător al școlii, Lakatos Pál. Acesta are frumoasa vârstă de 99 de ani.

„În această zi, când se împlinesc 60 de ani de la înființarea școlii „Váradi József“ din Sfântu Gheorghe, putem trăi o adevărată călătorie în timp. Ne aflăm aici pentru că, în urmă cu decenii, cineva a îndrăznit să viseze măreț. (...) La mulți ani, Școala „Váradi József“, să ne vedem cu bine și peste 10 ani“, a transmis primarul Antal Árpád, în cadrul festivității de deschidere.

„Vă mărturisesc că recunoștința și aprecierea pe care le port acestei școli sunt cele mai sincere. Aș mulțumi nu doar pentru cei 8 ani pe care eu i-am petrecut aici sau pentru anii de școală ai fetițelor mele, dar și pentru toți anii de educație înlesnită de dumneavoastră și de cei care vă vor urma la catedre în timpurile care vor veni. Pentru cei 60 de ani de existență aniversați astăzi nu pot decât să vă felicit și să vă doresc ca sufletul și ființa acestei școli să dăinuie cât mai mult și să continue să formeze oameni de calitate“, a spus subprefectul Cosmin Boricean, fost elev și tată a trei fete, de asemenea eleve ale școlii.

Sărbătoarea continuă vineri, 27 mai a.c., cu activități foarte diversificate. Elevii participă azi la dans, karaoke, treasure hunt, „Váradi!’s Got Talent“, zumba cu Tittesz Tünde, concursuri de șah, ping-pong, biciclete, trotinete și patine cu rotile, ultramaraton de 60 de km la stadion, activități creative, sudoku, pictură pe față, prezentarea revistei școlii, expoziție de desen, pregătirea tortului aniversar, finala campionatului de fotbal, dar și meciul de fotbal între profesori și elevi.

Școala Generală „Váradi József” (Școala Generală nr. 2, înainte de 1989) dispune de 46 de săli de clasă și are, în prezent, 85 de cadre didactice și 1062 de elevi. Dintre aceștia, aproximativ 150 studiază la secția română.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.