ACTUALITATE 16 iunie 2011

La furat de lemne

de Covasna Media | 150 vizualizări
Mai mulți polițiști de la postul de poliţie Zăbala, alături de poliţişti de la formaţiunea Poliţie rurală din cadrul Poliţiei staţiunii Covasna, au executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice. În timpul acţiunii au fost identificați S. Janos de 56 de ani, S. Janos-Csaba, de 23 de ani şi S. Istvan, de 21 de ani, toţi domiciliaţi în comuna Zăbala, în timp ce transportau cu ajutorul unei căruţe

Mai mulți polițiști de la postul de poliţie Zăbala, alături de poliţişti de la formaţiunea Poliţie rurală din cadrul Poliţiei staţiunii Covasna, au executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice.

În timpul acţiunii au fost identificați S. Janos de 56 de ani,  S.  Janos-Csaba, de 23 de ani şi  S. Istvan, de 21 de ani, toţi domiciliaţi în comuna Zăbala, în timp ce transportau cu ajutorul unei căruţe 5 buşteni de esenţă răşinoase, cu lungimea de 4 m fiecare. În căruţă s-au mai găsit și un joagăr şi două topoare.

Întrebaţi de provenienţa materialului lemnos, cei trei bărbați au declarat că materialul a fost tăiat din pădurea din zona respectivă, fără ca arborii să fie marcaţi sau să aibă vreo aprobare pentru acest lucru.

Cercetările polițiștilor au stabilit că în prima jumătate a acestei luni, cei trei au tăiat fără drept 13 arbori esenţă răşinoase, pe care apoi i-au comercializat ilegal, prejudiciul total fiind de aproximativ 1.900 lei. Poliţiştii continuă cercetările sub asepectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere de arbori fără drept şi furt de arbori.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
G. FR, 17 iunie 2011
dreptate ai Csaba
csaba, 17 iunie 2011
E bine daca se controleaza, dar nu numai carutele trebuie controlate, ci mai degraba camioanele mari, cu care se transporta multe lemne.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.