ACTUALITATE 18 aprilie 2013

Kürtőskalács și pălincă pentru invitații Zilelor Orașului

de Covasna Media | 87 vizualizări

După ce în cadrul edițiilor anterioare, organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe le-au oferit invitaților care au urcat pe scene sau au oferit diverse spectacole plachete simbolice ale evenimentului, ediția din acest an aduce o schimbare, astfel că invitații vor fi tratați cu... kürtőskalács și pălincă.

Directorul Festivalului, Grubicsics Levente, a declarat că plachetele oferite ca amintire invitaților au fost abandonate în favoarea unor amintiri mai reprezentative zonei noastre, astfel că cei mai aleși dintre invitați vor pleca de la noi cu kürtős și pălincă.

Pălinca pe care o vor primi invitații nu este însă una oarecare, ci este produsă în județul nostru la un nivel calitativ înalt, care nu are nicio legătură cu pălinca țărănească, ci dimpotrivă, e o pălincă specială, care participă la concursuri de profil și a obținut deja numeroase premii. Producătorul pălincii, Dezső Tibor, a declarat că deși rețeta pălincii este una relativ tradițională, diferența o fac procesul tehnologic modern și calitatea superioară a fructelor folosite. Producătorul are un sortiment variat de pălincă, de la obișnuita pălincă de prune până la cea de pere sau de zmeură. De altfel, în vreme ce pălinca de prune costă 50 de lei litrul, producătorul are și sortimente de pălincă ce pot ajunge la 100 de euro litrul, tocmai ca urmare a savorii deosebite și calității ridicate a acesteia, care se distinge inclusiv prin modul de prezentare, în sticle special comandate din Germania.

Realizatorii a 40 de spectacole invitate la Zilele Sfântu Gheorghe vor primi, din partea organizatorilor, câte un kürtőskalács și câte o sticlă de 0,5 litri de pălincă autentică, semn că au trecut pe aici.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.