ACTUALITATE 25 ianuarie 2022

Jurnal Dincolo de Cercul Polar: insula Magerøya din Norvegia

de Iulia Drăghici - Taraș | 1520 vizualizări

Aventura cu destinația „Dincolo de Cercul Polar”, în care se găsesc de 10 zile doi covăsneni, a ajuns aproape de o destinație importantă: Norvegia.  

Până în prezent, din Covasna pe insula Magerøya, aproape de Capul Nord, aventurierii noștri au parcurs aproximativ 4.000 de kilometri. Deși zona este frumoasă, este și periculoasă iarna, drept urmare autoritățile din Norvegia au închis drumurile pe fondul posibilității producerii de avalanșe. Astfel că, vrând-nevrând, cel puțin o noapte au fost obligați să înnopteze într-o zonă portuară, pe insula Magerøya, unde au și dormit în cortul pus peste mașină. O experiență de neuitat, spun Dragoș și Anamaria. 

Ne simțim fantastic. Sunt foarte încântat că am dormit în cort pe mașină. Cea mai mare problemă cu dormitul în cort a fost vântul. La un moment dat s-a mișcat mașina cu totul. (...) Dar e frumos tare! Chiar nu e mai frig decât la Întorsura. Am venit la Cercul Polar și tot la Întorsura e mai frig”, ne-a spus, râzând, Dragoș Muntean. 

De aici, covăsnenii s-au desprins de grupul de cinci mașini și se vor întoarce spre casă singuri. „Parcă până acum nu am avut timp destul. Și dacă tot am făcut asta, vrem să ne bucurăm din plin”, au spus aceștia într-un live pe Facebook. 

Tot prin intermediul rețelelor de socializare, luni, de Ziua Unirii Principatelor, cei doi au transmis de la capătul lumii urări de „La mulți ani!” românilor. 

Traseul retur va fi prin Norvegia – Finlanda – Suedia – Germania – Cehia – Ungaria și România. În kilometri, asta înseamnă cam 5.000 de kilometri. Data preconizată pentru revenirea în țară este 5 februarie, însă programul este unul flexibil. 

Aventura numită „Dincolo de Cercul Polar” a început în 15 ianuarie pentru Dragoș Muntean și soția lui, Anamaria Muntean - Șarlea. Punctul de plecare pentru grupul inițial, format din cinci mașini (din Satu Mare, Buzău, Brașov și Covasna), a fost județul Satu Mare. Inițial s-a preconizat că această călătorie ar dura cam 15 zile, dus-întors. 

La finalul aventurii, care se va încheia cu întoarcerea în țară, vom pregăti un interviu mai pe larg cu cei doi tineri din orașul Covasna, cu origini și din Întorsura Buzăului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.