ACTUALITATE 1 septembrie 2016

Juniorii din zona Buzaielor luptă pentru „Cupa Speranţei” la tenis de câmp

de Iulia Drăghici - Taraș | 706 vizualizări

Prima ediţie a campionatului de tenis de câmp „Cupa Speranţei”, dedicat juniorilor, se desfăşoară zilele acestea la Întorsura Buzăului. Marţi şi miercuri, 30 şi 31 august, a avut loc turneul copiilor din clasele pregătitoare – a IV-a. Vineri are loc a doua parte a evenimentului, când vor participa copii din clasele V–VIII.

La prima parte a evenimentului au participat 19 copii. Cel mai tânăr jucător are şase ani. Clasamentul final al competiţiei este ocupat de Rareş Bularca (locul I), Flavius Chicioreanu (II), Melania Popica (III) şi Andreea Bobeş (IV).

„Am vrut ca aceşti copii să vadă ce înseamnă o competiţie sportivă, cum trebuie să se comporte, să înţeleagă cum e să câştige, dar şi să piardă, pentru că nu putem fi toţi pe locul I. Eu mă ocup de ei de circa un an de zile şi am vrut să văd la ce nivel sunt. Aş vrea ca pe viitor la Întorsura aceasta să fie o activitate care să se dezvolte. Îmi doresc foarte mult să văd că aceşti copii ştiu să respire corect, să alerge corect, să facă gimnastică aşa cum trebuie. (...) Tenisul este un sport elegant, graţios, foarte frumos, care poate fi practicat de oricine”, a spus organizatorul evenimentului, profesorul de sport Bogdan Stroie.tenis-copii-Intorsura (1)

Potrivit acestuia, în zona Buzaielor sunt tineri talentaţi la acest sport, care au şanse să facă performanţă pe viitor. „Eu spun că avem talente multe. Băiatul care a câştigat finala de miercuri e clasa a II-a şi gândeşte-te că au participat şi cei de clasa a IV-a. După cum loveşte mingea, cred că are şanse să facă performanţă”, a mai spus profesorul de sport.

Evenimentul este organizat, aşa cum am mai precizat, de profesorul de sport Bogdan Stroie, în parteneriat cu proprietarul singurului teren de tenis din Întorsura Buzăului, Olimpiu Tudoran.

Vineri, 2 septembrie, are loc competiţia între copiii claselor V–VIII unde sunt aşteptaţi să ia parte circa 16 participanţi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.