ACTUALITATE 26 martie 2020

Județul Covasna, singurul care a scăpat fără amenzi sau avertismente după un control al Gărzii Forestiere

de Iulia Drăghici - Taraș | 5781 vizualizări

Garda Forestieră Brașov a efectuat în perioada 16 – 20 martie a.c. o serie de controale pe raza județelor pe care le are în aria de competență: Brașov, Harghita, Sibiu, Mureș, respectiv Covasna. Singurii care au scăpat fără amendă sau avertisment în urma verificărilor au fost covăsnenii, pentru că în celelalte județe s-au găsit nereguli, taxate cu până la 34.000 de lei. 

Sancțiuni de 25.000 de lei au fost date în județul Brașov, după patru acțiuni „de control circulație material lemnos și control instalații debitat, în urma cărora s-au confiscat 6,40 mc lemn lucru, având o valoare de 3.400 lei”, arată un comunicat de presă transmis miercuri redacției Observatorul de Covasna. 

În Harghita amenzile s-au ridicat la 2.000 de lei și asta doar după „un control de fond integral/parțial în fondul forestier”. 

La Mureș s-au dat amenzi de 7.000 de lei – 5.000 de lei după două „acțiuni de control circulație material lemnos, proveniență material lemnos și control instalații debitat, fiind confiscată valoric cantitatea de 576 mc material lemnos și confiscată fizic cantitatea de 18 mc lemn lucru/lemn foc -specii DT”, după cum arată comunicatul de presă și sancțiuni de 2.000 de lei după „verificarea unui număr de două sesizări cu diverse tematici (tăieri ilegale, exploatări forestiere, reduceri de fond forestier, transporturi ilegale de materiale lemnoase, etc.)”. 

La Sibiu s-a dat un singur avertisment, după un control tematic privind protecția pădurilor. 

Județul Covasna a fost curat „ca lacrima”, după cum se arată în raportul publicat presei și măcar de-ar fi așa de bine. Inspectorii Gărzii Forestiere nu au găsit nimic de reproșat aici, asta deși s-au făcut și aici o serie de controale: „3 verificări acte de punere în valoare de produse accidentale; Un număr de 37 contracte de servicii silvice/administrare înregistrate și verificate; 3 controale de exploatare a parchetelor în lucru; 4 controale de fond parțiale în fond forestier; 3 documentații verificate în vederea emiterii titlurilor de proprietate;  1 aviz emis în urma verificărilor desfășurate în baza O.M. 2525/30.12.2016, 1 documentație verificată în vederea eliberării „Acord de distribuire formulare cu regim special”; 2 controale tematice la structuri silvice; 4 documentații verificate pentru Măsura 15.1; 2 solicitări de introducere date personale în sistemul SUMAL OCOL”, după cum se precizează în comunicatul de presă. 

La aceste acțiuni a participat și personal din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene și a Inspectoratelor Județene de Jandarmi din raza de activitate a Gărzii Forestiere Brașov, desfășurându-se inclusiv activități specifice de implementare, avizare și monitorizare”, arată Garda Forestieră Brașov, în comunicatul amintit, care mai punctează că instituția „își va continua activitatea de control al regimului silvic și cinegetic, dar prin prioritizarea activității având în vedere starea de urgență decretată de către Președintele României, inclusiv prin respectarea măsurilor de siguranță impuse pentru a se evita infectarea cu noul coronavirus COVID-19”. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.