ACTUALITATE 1 iunie 2022

Judeţul Covasna, locul al doilea la nivel naţional la autorecenzare

de Agerpres | 892 vizualizări

Peste 70% din populaţia judeţului Covasna s-a autorecenzat în prima etapă a acestui proces, judeţul situându-se pe locul al doilea la nivel naţional după Harghita, dar aproape 10.000 de chestionare nu au fost validate de Institutul Naţional de Statistică, a declarat marţi, prefectul Raduly Istvan.


Acesta a menţionat, în cadrul unei conferinţe de presă, că cele mai bune rezultate au fost înregistrate în oraşele Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc şi Baraolt, iar cele mai slabe în localităţile Belin, Hăghig şi Aita Mare.


"Judeţul Covasna a avut la recensământ un rezultat foarte bun, care merită menţionat: suntem pe locul II în ce priveşte chestionarele validate la nivel naţional, după judeţul Harghita. Chestionarele au fost completate de peste 71% din populaţie, dar, din păcate, după validare procentul a scăzut la 62,6%, asta înseamnă că peste 10.000 de chestionare au fost stricate. Totuşi, mult mai puţin faţă de judeţul Braşov, unde de la 74,1% a scăzut la 59,4%. Cele mai bune rezultate în judeţ la nivel urban avem la Sfântu Gheorghe 78,33%, la Târgu Secuiesc 75,41 şi Baraolt 71,84%, iar în mediul rural la Mereni 92,47%, Vâlcele 89,09 şi Lemnia 86,99 (...) Cele mai slabe rezultate în judeţul nostru au fost la Belin 23,41%, Hăghig 27,52% şi Aita Mare 33, 84%. Acestea sunt datele calculate azi, deci sunt date încă calde" , a declarat Raduly Istvan.


Prefectul a menţionat că recensământul trebuie finalizat până în data de 17 iulie, dar şi-a exprimat îndoiala să acest lucru va fi posibil până la termenul stipulat.


"Problema este că din punct de vedere legislativ şi tehnic, recensământul trebuie finalizat până pe 17 iulie şi nu cred că termenul va fi prelungit. Nu are cum să se ajungă la fiecare cetăţean care nu s-a autorecenzat şi atunci cei care rămân afară vor fi recenzaţi din surse administrative. (...) Felicit toţi cetăţenii care au participat la autorecenzare, precum şi pe cei care au dat o mână de ajutor, pentru că în următorii zece ani multe aspecte vor depinde de felul în care vom fi număraţi acum", a mai spus Raduly Istvan.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Rad Rad, 8 iunie 2022
printe cei mai supusi sclavi din tara
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.