ACTUALITATE 15 septembrie 2016

Judeţul Covasna campion la atragerea de fonduri europene

de Iulia Drăghici - Taraș | 934 vizualizări

Judeţul Covasna ocupă locul I în Regiunea Centru privind absorbţia de fonduri europene în exerciţiul financiar 2007–2013. În această perioadă autorităţile au atras fonduri în valoare de 327,6 euro pe cap de locuitor.

„Am atras cele mai mari sume pe cap de locuitor din Regiunea Centru. Am terminat pe locul I cu 327,6 euro pe cap de locuitor. Pe locul II se găseşte Braşovul cu 264, pe locul III Alba cu 263, pe IV – Sibiu cu 260, pe V – Harghita cu 236 şi pe locul VI – Mureş cu 176 de euro pe cap de locuitor. Cred că aceste date sunt remarcabile mai ales în contextul în care trei oraşe, Braşov, Sibiu şi Târgu Mureş, au avut sume puse deoparte, deci practic nu au fost nevoite să participe la competiţie. Dacă scoatem această axă, atunci judeţul Covasna rămâne cu aceeaşi sumă, iar Braşovul ajunge pe ultimul loc cu 93,2 euro. Aceasta este suma care a fost atrasă în competiţii”, a declarat primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, joi, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, absorbţia de fonduri europene la nivelul României este de doar 0,17% în actualul exerciţiu bugetar, 2014–2020.

„Noi suntem pregătiţi şi sunt convins că în acest exerciţiu financiar vom atrage şi mai multe fonduri pentru dezvoltarea oraşului şi judeţului. Acest lucru depinde exclusiv de ministere şi de procedurile din ţară”, a mai spus primarul din Sfântu Gheorghe.

Teme articol: fonduri Covasna atragere
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
R, 17 septembrie 2016
pai UE tot de la noi are bani, platim in medie (pe plan national) cam 300 de euro pe an de caciula
lili, 16 septembrie 2016
Felicitari, va felicit sincer! Suntem campioni la cheltuit banii primiti de la UE, e bine si asta! Astept si ziua cand Dl Primar sa va lauda cu banii PRODUSI in judet! Deocamdata Jud Covasna e citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.