ACTUALITATE 15 iunie 2020

Județul Covasna are alte două cazuri noi de COVID-19

de Iulia Drăghici - Taraș | 1588 vizualizări

De la începutul pandemiei, au fost înregistrate 247 de cazuri

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a arătat luni, 15 iunie, că județul Covasna a raportat, de la începutul pandemiei, 247 de cazuri de coronavirus. Bilanțul arată o creștere cu două cazuri față de raportarea de duminică.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Covasna a arătat luni, prin intermediul Prefecturii Covasna, că internați în Sfântu Gheorghe sunt 29 de pacienți bolnavi de COVID-19 (20 din județul Covasna, 8 transferați la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov și o persoană la Spitalul Municipal de Urgență din Odorheiu Secuiesc), dar și că, de duminică până luni, s-a făcut o internare nouă.

Statisticile oficiale arată că în rândul covăsnenilor vindecați de COVID-19 se numără 208 persoane.

Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru jud. Covasna este de 4.771 de teste, la care se adaugă alte 1.619 teste recoltate de la suspecți din jud. Brașov și Sibiu și prelucrate pentru cele două județe”, mai arată Prefectura, printr-un comunicat de presă.

Aceeași sursă arată că „în carantină instituționalizată se află un număr de 11 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contractat virusul SARS-CoV-2; alte 1.078 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală”, dar și că „de la ultimul comunicat de presă, datorită faptului că au respectat recomandările autorităților și starea de sănătate le-a permis, o persoană a ieșit din carantină, iar alte 74 de persoane au ieșit din autoizolare”.

Raportarea de luni arată și că o persoană a fost amendată cu 5.000 de lei pentru că nu a respectat măsura privind izolarea la domiciliu.

Pe teritoriul României erau confirmate luni, 15 iunie, 22.165 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2, dintre care 166 noi. Dintre persoanele confirmate, 15.817 au fost declarate vindecate și externate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.