ACTUALITATE 7 octombrie 2020

(Update) Județul Covasna: 0.88/ 1.000 incidența COVID, potrivit Prefecturii

de Iulia Drăghici - Taraș | 2219 vizualizări

Nu se impun noi măsuri de restricționare, deocamdată

UPDATE: Potrivit informațiilor DSP Covasna, sunt localități unde rata de îmbolnăvire cu SARS-COV-2 depășește 1.5/1.000 de locuitori, zone cu focare identificate. 

Conform datelor de azi, 08.10.2020, rata cazurilor noi în ultimile 14 zile la nivel de UAT arata așa:

Valea Crișului 2.03 la mia de locuitori, Chichiș 1.95, Tg. Secuiesc 1.88, Arcuș 1.84, Bodoc 1.55, Covasna 1.55, Sf. Gheorghe 1.13. Restul sunt sub1 la mia de locuitori .

La UAT mici cifrele mari se explică prin nr. redus de locuitori din care cauză chiar și un singur caz înseamnă mult în rată. La Bodoc, Tg. Secuiesc și Covasna avem focare. Dacă scădem acestea, situația se mai îmbunătățește. Cu toate acestea rugăm populația să respecte toate măsurile de precauție pentu a proteja sănătatea proprie și a celorlalți, pentru a preveni situația în care rata crește peste 1.5”, arată un răspuns de la DSP Covasna. 

Rata de incidență a îmbolnăvirilor COVID-19 este de 0.88/ 1.000 la nivelul județului Covasna, potrivit Prefecturii Covasna, cu date de la DSP. Drept urmare, deocamdată nu se impun măsuri de restricționare a activităților operatorilor economici, ori a instituțiilor publice și private, informează autoritățile, într-un răspuns la o solicitare a ziarului Observatorul de Covasna.

La acest moment, în urma informațiilor transmise de către Direcția de Sănătate Publică Covasna nu s-au dispus măsuri de natură a restricționa activitatea operatorilor economici, ori a instituțiilor publice și private”, arată răspunsul Prefecturii Covasna.

Aceeași sursă oficială informează de asemenea: „Conform datelor transmise astăzi, 7.10.2020, de către Direcția de Sănătate Publică Covasna, rata de incidență la nivelul județului Covasna este de 0.88/1.000 de locuitori, iar situația epidemiologică completă se regăsește în comunicatul de presă aferent acestei zile”.

Noile reglementări adoptate marți, 6 octombrie, de CJSU Covasna arată că „în situația în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor la nivel județean ori a unei sau mai multor localități depășește 1.5/1.000 de locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență are obligația a se întruni în ședință extraordinară, în cel mult 48 de ore de la data depășirii pragului mai sus menționat și de a se stabili măsuri, la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Covasna cu consultarea Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență”.

Totodată, un alt articol al hotărârii adoptate marți, 6 octombrie, se referă la instituții publice și private și operatori economici: „Toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici care își desfășoară activitatea în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1.5/1.000 de locuitori, au obligația analizării modului de desfășurare a activității în vederea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru”.

Autoritățile au anunțat miercuri că, de exemplu, în București, în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19, se închid sălile de jocuri de noroc, barurile, cluburile și discotecile, iar restaurantele și cafenelele doar în interior. Activitățile în sălile de spectacole, concertele și alte asemenea sunt interzise. Totodată, purtarea măștii este obligatorie în jurul școlilor, la mai puțin de 50 de metri. 

Restricțiile impuse în capitală vor fi ridicate când rata de infectare va scădea sub 1,5 la mie. În prezent, acolo, aceasta depășește 1,8, potrivit autorităților.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.