ACTUALITATE 30 august 2009

Judecătorii protestează

de Covasna Media | 546 vizualizări
Ei vor intra la judecată fără robe, iar şedinţele vor ţine până la ora 14

Judecătorii din Sfântu-Gheorghe încep de astăzi protestele faţă de scăderea majoră a salariilor după adoptarea legii unice de salarizare, prin intrarea fără robe în sala de judecată şi participarea la şedinţe numai până la ora 14. Nemulţumirea magistraţilor este legată de o scădere cu 60% a salariilor acestora odată cu aplicarea grilei de salarizare din legea cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit

Ei vor intra la judecată fără robe, iar şedinţele vor ţine până la ora 14

Judecătorii din Sfântu-Gheorghe încep de astăzi protestele faţă de scăderea majoră a salariilor după adoptarea legii unice de salarizare, prin intrarea fără robe în sala de judecată şi participarea la şedinţe numai până la ora 14.

Nemulţumirea magistraţilor este legată de o scădere cu 60% a salariilor acestora odată cu aplicarea grilei de salarizare din legea cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fondurile publice.

Aceştia acuză totodată şi discrepanţe nejustificate în salarizarea judecătorilor ce ocupă funcţii de conducere în comparaţie cu judecătorii din funcţie de execuţie, precum şi aplicarea unor coeficienţi de ierarhizare foarte mici pentru judecătorii stagiari, care odată cu aplicarea acestei grile ar urma să aibă salarii foarte mici.

În acest context, judecători din întreaga ţară se plâng că în modul în care a fost concepută, grila de salarizare menţine şi acutizează inechităţile.

Magistraţii din ţară au decis astfel adoptarea în mod gradual a unor forme de protest care să nu afecteze drepturile şi interesele justiţiabililor, cum ar fi participarea la şedinţele de judecată fără însemnele distinctive - robă, insigne, bavetă şi refuzul de a participa la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie în calitate de preşedinţi ai birourilor electorale.

Alte forme de protest urmează a fi analizate în funcţie de evoluţia acestei situaţii.

Ana Sidon

Teme articol: protest judecatori
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
reluc, 31 august 2009
niste cersetori, rusine
Cititor, 31 august 2009
"Magistraţii din ţară au decis astfel adoptarea în mod gradual a unor forme de protest care să nu afecteze drepturile şi interesele justiţiabililor". Nu cred ca mai trebuie sa comentam citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.