ACTUALITATE 16 decembrie 2015

Jucăriile, un cadou frumos care poate fi și riscant

de Mirela Cara | 95 vizualizări

Sărbătorile lunii decembrie, așteptate de toată lumea, sunt o bucurie imensă mai ales pentru copiii care acum primesc daruri de la Moș Crăciun. Pregătiți din timp, părinții cumpără cadouri din dorința de a le satisface doleanțele odraslelor și de a le răsplăti pentru comportamentul din timpul anului. Și ce îi bucură pe cei mici cel mai mult dacă nu o jucărie pe care poate au văzut-o de multe ori într-o vitrină sau în reclamele de la televizor, fiind deseori cadoul perfect?

Pentru a nu-și strica bucuria de a oferi și de a-și face copiii fericiți, părinții ar trebui să fie totuși foarte atenți la achiziționarea jucăriilor, deoarece nu toate respectă normele impuse de lege cu privire la siguranța acestora. Deseori se întâmplă să fie expuse spre vânzare jucării pe care nu este aplicată eticheta cu informațiile obligatorii, ceea ce reprezintă un risc pentru cei mici care duc la gură jucăriile ce pot fi chiar toxice.

De pildă, în județul Covasna, conform informațiilor transmise de Protecţia Consumatorilor, în luna noiembrie au fost verificate 14 unităţi, din care la 11 s-au constatat abateri de la prevederile legale. Au fost controlate jucării în valoare de 8.599 de lei, valoarea celor cu abateri ridicându-se la 6.240 lei. În total, au fost aplicate cinci amenzi contravenţionale, în valoare totală de 6.000 de lei şi șase avertismente, ceea ce ne obligă să fim foarte atenți la ce cumpărăm, cu atât mai mult cu cât produsele achiziționate le sunt destinate copiilor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.