ACTUALITATE 30 noiembrie 2017

Jandarmii vor a asigura și menține ordinea și liniștea publică de Ziua Națională

de Covasna Media | 515 vizualizări

Pe timpul tuturor manifestărilor dedicate Zilei Naţionale, efective din cadrul Jandarmeriei Covasna şi Grupării de Jandarmi Mobile Braşov vor fi prezente în mijlocul cetăţenilor, cu misiunea clară de a asigura și menține ordinea și liniștea publică şi de a veni în sprijinul celor aflaţi în nevoie. Prevenirea şi combaterea faptelor antisociale este un deziderat deosebit de important al structurilor de ordine publică.

În scopul preîntâmpinării apariţiei unor evenimente sau incidente nedorite, supunem atenţiei tuturor celor care vor participa la aceste manifestări să se conformeze indicaţiilor organizatorilor şi forţelor de ordine, să aibă un comportament civilizat, să evite consumul excesiv de alcool, să nu deţină arme de orice fel, artificii sau petarde, să nu arunce obiecte către scenele organizate şi să semnaleze în cel mai scurt timp orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială sau bunelor moravuri.

De asemenea, pentru evitarea unor situaţii neplăcute le recomandăm să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.) şi să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia. Totodată, le solicităm să nu depăşească limitele decenţei comportamentale, să nu forţeze cordoanele de ordine constituite, să acorde sprijin forţelor de ordine dacă sunt solicitaţi şi să ţină cont că manifestările obscene, care contravin normelor legale de convieţuire în societate, vor fi sancţionate.

În final, indicăm participanţilor să recurgă doar la modalităţi legale pentru rezolvarea eventualelor divergenţe, cele mai facile fiind solicitarea ajutorului structurilor Ministerului Afacerilor Interne prezente la această sărbătoare şi apelarea numărului unic de urgenţe 112.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.