ACTUALITATE 7 iulie 2022

Jandarmii i-au pregătit pe organizatorii de competiții sportive din județ pentru un sezon fără incidente

de Iulia Drăghici - Taraș | 897 vizualizări

Jandarmii s-au întâlnit miercuri la sediul IJJ Covasna cu organizatorii de jocuri sportive – fotbal, baschet, hochei și futsal – din județ, pentru a-i pune la curent cu regulile și legislația în domeniu, pentru ca noul sezon competițional să se desfășoare fără incidente.

La întrunire au luat parte și subprefectul județului Covasna, delegați ai Grupării de Jandarmi Mobile Brașov, ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Județului Covasna și ai Direcției Județene pentru Sport și Tineret Covasna.

În cadrul acestei adunări, participanții au analizat modul de organizare şi desfășurare a jocurilor sportive din perioada 2021 până în prezent și au reiterat măsurile care vor fi luate pentru siguranța spectatorilor la viitoarele jocuri sportive.

Cu prilejul adunării, menite să contribuie la îmbunătăţirea modului de cooperare pe durata competiţiilor sportive, s-au abordat mai multe teme de discuţie:

  • respectarea de către toţi factorii implicaţi a prevederilor Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările şi completările ulterioare;
  • obligaţiile personalului de ordine şi siguranţă în incinta arenelor sportive;
  • condiţiile de siguranţă pe care trebuie să le îndeplinească arenele sportive;
  • modalitatea de stabilire a gradului de risc al jocurilor sportive”, se arată într-o informare de presă a Jandarmeriei Covasna. 

În același context au fost stabilite direcțiile de acțiune, modul de cooperare între instituțiile abilitate și canalele de comunicare între acestea. 

Sursa foto: Facebook/Inspectoratul de Jandarmi Județean Covasna 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.