ACTUALITATE 4 aprilie 2019

VIDEO Jandarmii covăsneni și brașoveni au sărbătorit împreună

de Iulia Drăghici - Taraș | 860 vizualizări

Ziua Jandarmeriei Române s-a marcat printr-un ceremonial public la Sfântu Gheorghe

Ziua Jandarmeriei Române a fost sărbătorită miercuri, 3 aprilie și la Sfântu Gheorghe, printr-o manifestare publică, desfășurată în fața Grupului Statuar „Mihai Viteazul”. La eveniment au luat parte, pe lângă jandarmii de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Covasna și cei ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Burebista” din Brașov.

Totodată, la ceremonialul militar și religios, care s-a încheiat cu o paradă militară, au luat parte și prefecții celor două județe, Covasna și Brașov, Sebastian Cucu și Marian Rasaliu.

Evenimentul a cuprins și avansarea în grad a mai multor jandarmi, covăsneni și brașoveni, precum și premierea elevilor care au avut rezultate deosebite la concursul „Din istoria Jandarmeriei Române”.

Am hotărât în acest an să sărbătorim împreună cu dumneavoastră, cu colegii de la Covasna, această zi măreață, care ne onorează și ne face să ne simțim mândri de Jandarmerie. Am să vă rog să vă aplaudați, pentru că meritați. Eu mă înclin în fața dumneavoastră, vă spun „La mulți ani!” tuturor, vă mulțumesc pentru faptul că sunteți ceea ce sunteți: oameni integri, onești, responsabili, oameni adevărați”, a spus, în luarea sa de cuvânt, comandantul Grupării de Jandarmi Mobilă „Burebista” din Brașov, colonelul Valentin Mirea.

Activitățile de marcare a împlinirii celor 169 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române au început în județul Covasna încă din martie, prin concursul „Din istoria Jandarmeriei Române”, dar și cu o serie de concursuri sportive, printre care și Ștafeta – maraton de 24 de ore din Parcul Elisabeta, unde aproape 140 de participanți au alergat 670 de kilometri. Acestea au continuat în aprilie cu Ziua Porților Deschise și Cupa Presei la Tir. Ceremonialul militar și religios de miercuri a fost urmărit de zeci de persoane, venite să îi vadă pe jandarmi defilând. La paradă au luat parte, în premieră, și câinii de serviciu ai jandarmilor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.